Bartın'da yaşayan Serenay Göç (27), şehirler arası otobüslerde 9 yıl hosteslik yaptıktan sora E sınıfı ehliyet alarak direksiyonun başına geçmiş. 1 yıldır otobüs kaptanı olarak da çalışıyor.

"Direksiyonun başına geçtiğimde derdimi, tasamı, her şeyimi unutuyorum. Emekli olana kadar bu işi yapacağım" şeklinde konuşan Serenay Göç tüm Bartınlılar tarafından tanınıyor ve seviliyor, zor mesleği seçmiş olması nedeniyle de saygı duyulan bir isim.

Gülfem Zengin de mesleği ile herkesin dikkatini çeken Bartınlı genç bir kız. Ailesi ile Fransa’da yaşayan Gülfem, 19 yaşındayken tır şoförlüğüne başlamış ve iki yıldır, başta Fransa olmak üzere Avrupa yollarında direksiyon sallıyor, pek çok erkeğin dahi yapmakta zorlandığı mesleği büyük bir tutkuyla yapıyor. Fransa’da dünyaya gelen genç kız, "tır şoförlüğünün aslında çocukluk hayalimdi" diyor,  18 yaşına girdiğinde ilk işinin ehliyet almak olduğunu da sözlerine ekliyor. Çalışmaya erken yaşlarda başlayan Gülfem bu arada okuluna da devam ediyor. Mesleğini çok sevdiğini ifade eden Gülfem, tüm hemcinslerine de tır şoförlüğünü öneriyor.

Görüldüğü gibi bizim ülkemizin kızları her türlü işin üstesinden gelebiliyorlar. "Erkek işi" olarak kabul edilen ağır vasıta şoförlüğü bile yapıyorlar. Bartınlı genç kızlarımız ise böyle konularda daha başarılı oluyorlar.

(Haber: Sermet Aksu)

Editör: Haber Merkezi