Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer’in, üniversite rektörlüğünden bakanlığa uzanan yükselişinde, öksüz ve yetim bir gencin “duasının” etkili olduğuna ilişkin ilginç bir öykü var… Sayın Özer’in de çok iyi hatırlayacağı gerçek bir öykü… 

Kısaca özetleyelim… 

Prof.Dr. Mahmut Özer’in, ZBEÜ Rektörü olduğu sırada, gariban bir genç kendisiyle görüşmek üzere randevu ister. 

Rektör Özer, gencin talebini kabul eder, görüşme sağlanır. 

Aralarında şöyle bir diyalog geçer…  

" Sayın Hocam, benim anam-babam vefat etti. 

İşsizim, sizden iş istiyorum. 

Milletvekilim yok, bakanım yok, kısaca torpilim yok, sadece Allah’ım var. 

Rektör Özer, gencin bu samimi sözleri karşısında duygulanır, 

“ Sadece Allah’ım var” diyen gence hitaben, “ O’ndan büyük torpil mi olur?” diyerek, kısa sürede bu gencin üniversitede işe alınmasını sağlar. 

İşe başlar başlamaz, Rektör Özer’e teşekkür için gelen gariban genç, içtenlikle şöyle dua eder. 

“ Allah, sizi tez zamanda yükseltsin, en yüksek makamlara ulaştırsın” 

Öksüz ve yetim bir gencin tüm içtenliği ile ettiği bu duanın, Allah katında kabul gördüğü ve Prof.Dr. Mahmut Özer’in ÖSYM Başkanlığı’ndan Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına, oradan da Milli Eğitim Bakanlığına atanmasında bu güzel duanın etkili olduğu söyleniyor. 

Duanın gücüne inanlar için çok güzel bir örnek…

*

Söz, Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer'den açılmışken, şu LGBT konusunda da ilk okullardan üniversitelere değin tüm okullarımızın bu büyük ahlaksızlık ve sapıklık konusunda ciddi önlemler alınması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Elbette Sayın Bakan ve Milli Eğitim yetkilileri tüm okullarımızı ve öğrencilerimi  tehdit eden bu tehlikenin bizden çok daha farkındadır ama,ilk okul çocuklarına bile musallat olup, " Çocuklar da LGBT'li olabilir ve anlar yalnız değildir" şeklinde afişler yayınlamak cüretine sahip olan bu utanmazlara hadlerini bildirmek gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığımızın tüm kurumlarında, özellikle okullarımızda LGBT ile mücadele konusunda hassayiyet gösterilmesi gerektiği aşikar…

Bu arada Zonguldak'ta "LBGT bayrağı" olarak tanımlanan ve 6 renkten oluşan gökkuşağı renklerini sıralı olarak kullanan bir okulun bulunduğunu, ancak bunu kabul etmediklerini,"tevil" etmek yoluna gittiklerini de hatırlatmak gerekiyor.

Türk Milleti'nin ahlaki yapısını, milli ve manevi değerlerini zayıflatıp, LGBT"yi normalleştirmek isteyen bu ahlaksızlığa karşı Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzer topyekun mücadele edilmesi gerekiyor.

Devletimizin, bu sapıklık ve ahlaksızlığı normalleştirme çalışmalarına izin vermeceği inanıyoruz.

Erhan ÇAKMAK