Eğitim Bir-Sen yetkili sendika oldu

Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen Zonguldak'ta yetkili sendika oldu.

Memur -Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Zonguldak'ta 2.273 üye sayısı ile beraber yetkinin yeniden Eğitim Bir Sen'de devam ettiğini söyledi. Kamuran Aşkar düzenlediği basın toplantısında, üyelerine yönetimine ve okul temsilcilerine teşekkür ederek şunları söyledi;
YETKİNİN İSİMSİZ KAHRAMANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
"Öncelikle 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilimize ülkemize. Milletimize hayırlı olsun. Her yıl çalışma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ve 15 Mayıs kesintilerine göre, yetkili sendika'nın belirlenmesi amacıyla yapılan kesinti listesi baz alınarak yapılan sayımlara göre Zonguldak ilinde 2023 yılı 15 Mayıs itibari ile Eğitim Bir Sen'imiz hamd olsun yetkili sendika unvanını yeniden korumuştur. Evet bu sene aldığımız yetkiyi çok önemsiyoruz. Niye çok önemsiyoruz; 2020 yılında başlayan Pandemi sürecinin artan etkileri, 2021 yılı sonunda Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen küresel ekonomik kriz ve küresel ekonomik krizin Türkiye'deki yansımaları, beri tarafta TÜİK verilerine göre yüzde 85 ama halkın enflasyonuna ve gerçek enflasyona göre yüzde 100'ün üzerinde olan bir enflasyon. Yine yerel baz ve baktığınızda 2021 Nisan ayında yapılan ve yapıldığı dönemde Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde olan promosyon anlaşması sonrasında ekonomik krizle beraber paranın pul olmasıyla promosyonların pula dönmesi ve bu promosyonun birinci derecede muhatabının İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmasına rağmen bütün muhatap olarak Eğitim Bir-Sen'in gösterilmesi, bütün olumsuzlukların bize dönüştürülmesi, olumlu olan ne varsa herkesin sahiplenilip, olumsuz olan ne varsa Eğitim Bir-Sen'e yazıldığı bir dönemin geride bırakılması, ayrıca uzunca bir aradan sonra geçen yıl uygulanan Eğitim Bir Sen'in karşı çıkmasına rağmen sınav sistemiyle yapılan öğretmen kariyer basamakları sınavının bütün olumsuzluklarının Eğitim Bir Sen hanesine yazılması ve bütün bu olumsuz etmenlerin bir araya getirildiğinde oldukça zor bir yıl olan geçen yıldan bu yana süreç içerisinde baktığınızda Eğitim Bir Sen'in 2277 çalışanın teveccühüne muhatap olarak , 52 eğitim sendikası içerisinde yetkili olmasından dolayı bir kez daha gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.
Şüphesiz ki bu bir ekip meselesi, Eğitim Bir Sen'e yıllardır Zonguldak'ta ve Türkiye'de hem Memur-Sen'de hem Eğitim Bir-Sen'de, yetkili sendika ve yetkili konfederasyon olmasındaki temel sebeplerden birisi şüphesiz ki bu yetkiyi taçlandırmamız da ekip olarak görev yapan öncelikle yönetim kurullarımızdır. Ben yönetim kurullarımıza bir teşekkür ediyorum. Bunun yanında ilçe temsilciliklerimize teşekkür ediyorum. Ama en önemlisi Okullarımızda Eğitim Bir Sen'in isimsiz kahramanları olarak çalışan okul temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Ve bu zor dönemde bütün olumsuz üzerimize yönlendirmelere ve algılara rağmen Eğitim Bir Sen'e gönül veren, Eğitim Bir Sen'in üyesi olmakla gurur duyan 2277 üyemizi tebrik ediyorum.
En zor dönemimizin geride kaldığını, bundan sonraki süreçte de Eğitim Bir Sen'in üzerine aldığı sorumlulukla yetkiyi devam noktasında sorumluluğunun devam edeceğini belirtiyorum. Tekrar sendikamızın isimsiz kahramanlarına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum"

(Haber-Ercan Demir)