Zonguldak İl Genel Meclisi başkanlık seçiminde 'isimler yanlış yazıldığı' gerekçesiyle 3 oyun geçersiz sayılması ve oturumu mevcut başkanın yönetmesi, mecliste tartışmalara neden olmuş, arbede yaşanmıştı. Seçim sonuçlarını kabil etmeyen CHP grubu tansiyonu daha da arttırması nedeniyle salona jandarma ekipleri girmiş ve Necdet Karaveli’nin seçimi kazandığını açıklamak isteyen AK Partili yöneticilerle tansiyon daha da artmıştı.
JANDARMA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
İl Genel Meclisi toplantı salonunda jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri altında yapılan seçimde, Necdet Karaveli ile CHP'den Hayrettin Kartal yarıştı. 16'şar üyeye sahip grupların katıldığı oylamada, pusulalara isimlerin 'Hayrettin Kaltal' ve 'Nejdet Karaveli' şeklinde harf hatasıyla yazılması gerekçesiyle Kartal'a verilen 2, Karaveli'ye verilen 1 oy divan tarafından geçersiz kabul edildi.
Yaşanan gerilimin ardından açıklamada bulunan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Necdet Karaveli’nin yeniden İl Genel Meclisi Başkanı seçildiğini duyurdu.
Kararlılıkla çalışmaların devam edeceğini söyleyen Mustafa Çağlayan: “İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinin Zonguldak’ımız ve değerli hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimizin geleceğini ilgilendiren bu sürecin aslını kamuoyuyla paylaşmış bulunuyoruz.
İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Necdet Karaveli ve kıymetli meclis üyelerimizi yürekten tebrik ediyor, aynı azim ve kararlılıkla sürdürecekleri çalışmalarda başarı ve kolaylıklar diliyorum. Zonguldak’ımız için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”



