Sel ve taşkın riskinin yüksek olduğu Beyköy’de düzenlenen etkinlikte, yüzlerce fidan toprakla buluşturularak hem doğaya hem de bölgeye katkı sağlandı. Doğal afetlerin etkilerini azaltmayı hedeflerken aynı zamanda ekolojik dengeyi güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte katılımcılar, doğayı koruma adına somut bir adım atmanın ve bölgenin güvenliğini artırmaya yönelik bu çabanın bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Koç koordinatörlüğünde, fidanlık tekniği dersinde edindikleri teorik bilgileri sahada uygulama fırsatı da yakalayan Ormancılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, eğitimlerini pratiğe dökerek mesleki gelişimlerine katkı sağladı.
Yeşil geleceğe bir adım daha
Etkinlikte konuşan DÜSİD Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Özcan Akın, doğanın, ormanların ve yeşil alanların korunmasının, sel ve taşkın gibi doğal afetlere karşı alınması gereken önlemlerin önemini vurgularken; Ormancılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çağlar Akçay ise, uygulamalı eğitimlerle sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye devam ettiklerini ifade etti.
Geleceğe nefes olması hedefiyle gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği hem doğaya hem de bölge halkının yaşam kalitesine katkı sunarak sürdürülebilir bir geleceğe yönelik önemli bir farkındalık oluşturdu. Katılımcılar, etkinlik sonunda çevreye yapılan katkıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür çalışmaların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.