Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Uygulama ve Araştırma Merkezinin bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili yıllık çalışma raporu hazırlandı. 

Bugüne kadar 427 öğrencinin merkeze başvurduğunu ve 44 öğrencinin merkezde terapi gördüğünü belirten Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doçent Doktor Okan Bilgin, deprem sonrası 102 öğrenci ile çevrimiçi görüşmeler yapıldığını 15 depremzede öğrencinin terapi gördüğünü söyledi.   

Merkezin önceliğinin öğrencilerin ruhsal anlamda sağlıklı olabilmesi için gerekli önleyici ve iyileştirici rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini gerçekleştirmek olduğunu belirten Merkez Müdürü Doç. Dr. Okan Bilgin, merkez faaliyetinin hazırladığı yıllık çalışma raporu hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgin, dönem başı 16.700 öğrenciye tarama anketi uyguladıklarını, bir yıl boyunca 427 öğrencinin merkeze başvuru yaptığını, bu süreçte 44 öğrencinin terapi aldığını belirtti. Deprem döneminde de merkezin çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Bilgin, deprem sonrası 102 öğrenciyle çevrimiçi/telefon görüşmesi, 15 öğrenciyle de yüz yüze görüşme yapıldığını ifade etti. 

“Her Zaman Öğrencilerin Yanındayız” 

PDR Merkez Müdürlüğü'nün, hem üniversite öğrencilerine hem de kurum dışı işbirlikleri kapsamında diğer kurumlara da çeşitli seminerler verdiğini belirten Bilgin, verdikleri desteklerden ötürü Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve üniversite yönetimine teşekkürlerini sundu. Bundan sonraki süreçte de her zaman öğrencilerin yanında olacaklarını ifade eden Bilgin, gereken çalışmaları vakit kaybetmeden gerçekleştireceklerinin altını çizdi. 

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz