20.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Milli Görüş Platformu Sözcüsü Necmettin Aydın, Ayasofya'nı açılması nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihe Ayasofyayı açan adam olarak geçtiğini belirtti.
Aydın, "Ayrıca bu karar münasebeti ile öncelikle Danıştay’ımızı, yeni başkan Sayın Zeki Yiğit Bey’in şahsında kutluyoruz, tarihi bir karar verdiler, adeta tarihe not düştüler , şükranlarımızı arz ediyoruz" dedi.
Necmettin Aydın yapıtğı açıklamada şunları ifade etti:

AYASOFYA'YI AÇAN ADAM ...
Zincirler kırıldı, Ayasofya açıldı. Seksen beş yıllık zulüm sona erdi. Bütün İslam alemi sevindi, bu sıkıntılı dönemde müslümanların gönlüne bir ferahlık verdi , umut verdi.. Bizden önceki ve bizim neslimizin gençlik dönemlerimizin en önemli konularından biri Ayasofya idi , Onun müze oluşu en önemli üzüntü kaynağı idi, Dönemin en önemli sloganları dan biri zincirler kırılacak Ayasofya açılacak idi. Çok şükür yaşarken Allah bize bunu gösterdi. zincirler kırıldı, Ayasofya açıldı...
İstanbul’un Fethi ve Ayasofya’nın Camiye çevrilisi yeni bir çağın başlamasına vesile olmuştu İnsanlık. ortaçağın karanlık çukurundan çıkmaya başlamıştı . Zulüm devri bitmiş adalet devri başlamıştı .İslam Aleminin dağınıklığı bitmiş , tek devlet tek ümmet dönemi başlamıştı .
Bu gün yine Ayasofya’nın yeniden açılması , yeni ve aydınlık bir dönemin başlangıcı olacaktır. Ümmet toparlanacak , eşkıyalık bitecek, herkesin haddini bildiği yeni bir dönemin başlangıcı olacak inşaallah , 
Bu karar münasebeti ile öncelikle Danıştay’ımızı, yeni başkan Sayın Zeki Yiğit Bey’in şahsında kutluyoruz, tarihi bir karar verdiler, adeta tarihe not düştüler , şükranlarımızı arz ediyoruz
İkinci olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyoruz. Zor bir dönemde bütün dünyayı karşısına almayı göze alarak büyük bir liderlik gösterdiler . Böyle bir kararı vermek inanç ister , cesaret ister , bunların kendinde olduğunu tekrar gösterdiler.Takdirlerimizi arz ediyoruz .
Bazen bir insanın bir liderin bir tek icraatı bile onu kurtarır, tarihe geçer . Sayın Erdoğan yirmi beş yıllık aktif siyasi hayatında eleştirdiğimiz bir çok  icraatlarının yanında tarihe geçen çok önemli başarılarla da anılacaktır .Belediye başkanlığındaki İstanbul’un su, çöp, ulaşım sorunlarını çözme başarısı tarihi bir basarıdır. Başbakanlığı, Cumhurbaskanlığı döneminde de büyük başarılar vardır, Ama şimdi çok özel bir kayıt tarihe düşmüştür , Ayasofyayı açan, (zincirlerini kıran) adam.. . ."(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi