Zonguldak Belediye meclisinde kent bütününe yönelik 1/5000- 1/1000 ölçekli Revizyon- İlave Nazım ve Uygulama
İmar Planı oy çokluğu ile kabul edildi.

Zonguldak Belediyesi Meclisi'nin Ocak ayı 2.birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim alan başkanlığında gerçekleştirildi.

TOPTANCI HALİ ESNAFININ TEMİNAT BEDELİ AYNI KALDI

Mecliste Belediye Toptancı Halinde faaliyet gösteren tüccar ve komisyonculardan alınacak teminat bedelinin
belirlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy çokluğuna kabul edildi. Kabul edilen madde ile birlikte toptancı hali esnafının teminat bedelini zam yapılmadı.

MEMUR ZABITA VE MEMUR İTFAİYE PERSONELİNE FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ VERİLECEK

Mecliste belediye bünyesinde görev yapmakta olan memur zabıta personelleri ile memur itfaiye personellerinin 2024 yılı fazla çalışma ücretlerine 1780 TL zam yapılması kararları oy birliği ile kabul edildi.

25 MİLYON METREKARE ALAN İMARA AÇILDI 

Mecliste son olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 29.12.2023 tarihli ve 93320 sayılı Belediye Meclisince değerlendirilen itirazlar sonucunda alınan meclis kararları ile kent bütününe yönelik 1/5000- 1/1000 ölçekli Revizyon- İlave Nazım ve Uygulama İmar Planlarının askı süreci sonrasında değişen kısımlarına yapılan itirazların görüşülmesi talebi hakkndaki imar Komisyonu Raporları görüşüldü. Mecliste ikinci kez askıya çıkarılan plana yapılan toplam 117 itirazın 25'i kabul, 92'si ise itirazı reddedildi.

KAYINOVA: BU PLAN ZONGULDAK'A OLUMSUZ ETKİLEYECEK

CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, "7 aydır hala revizyon ve imar planı halen daha tartışıyor. Bu arada hukuk yoluna başvuran vatandaşlarımız var  maalesef.  Bu plan Zonguldak'ı olumsuz etkileyecek" dedi

BABAİBAN: TÜM İTİRAZLAR TİTİZLİKLE İNCELENDİ

Zonguldak Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Bünyamin Babaiban da, "Plan çok konuşulup tartışıldı. 3 bine yakın itiraz, bir zam yapıldı ama1654 tanesi bizden önceki yıllarda yapılan imar planlarında yapılan değişikliklerle ilgili vatandaşlarımızın geçmişte yapmış oldukları itirazlardır. 
Vatandaşımızın itirazlarına son derece hassasiyetle  incelendi." dedi 

SELİM ALAN; %74'Ü İMARSIZ BİR ŞEHİRDİK ARTIK BÖYLE BİR SORUNUMIZ KALMADI

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan konuşmada Zonguldak merkezinin %74'ünnü imarının olmadığını yeni imar planı ile birlikte artık 19 mahallenin hepsinin imara açıldığını belirterek şunları söyledi;

"Şimdi bazen işin özünü kaçırıyoruz gibi geliyor. Değerli arkadaşlar daha önce de defaten söyledik. Yüzde 74'ünün imarı olmayan bir şehiriz. Her 100 vatandaşımızın 74'ünün imarı yok. Bu ne anlama geliyor? Vatandaşlarımızın zamanında, atasından, dedesinden, babasından ya da kendi yaptığı evler bir şekilde 100 yılı aşkın süredir Zonguldak'ımızda var.  Bahsettiğim oran yüzde 10 yüzde 14, yüzde 24 değil arkadaşlar. Yüz vatandaşımızın 74'ü imarlı. Biz bu imar revizyonunu niye gündeme getirdik, niye yapalım dedik? 
2020'de pandeminin başlarından itibaren zaten planlıyorduk. Tabii çok kapsamlı, çok hassas davranılması gereken bir olay çünkü daha önce böylesine bir plan yapılmamış Şimdi 3 bine yakın itiraz var deniliyor. Arkadaşlar 3 bine yakın itiraz yok. 3 bine yakın talep var. Vatandaş talep ediyor. Taleple itirazı bir kere ayıralım. 
25 bin parselin yüzde 74'ünü hesaplarsınız. Ne kadar olduğu ortaya çıkar. Bu kadar insanımızın imarı yok. Evi yıkmak zorunda kalsa ya da yıkılsa ya da bir sıkıntı olsa yerine ev yapmaya kalksa yapamayacak. Niye? Imarı yok. Bunu daha önceki belediye 100 yılda beri burada. Niye yapmamışız? Niye yapılmamış? Niye yapılamamış? Tabii çeşitli sebepleri var. Şimdi eski defterleri karıştırmak bizim harcımız değil. Biz hep önümüze bakıyoruz. Hamdolsun bize nasip oldu yani. Vatandaşımızın derdini çözmek. Hiçbir imar plan Yüzde 100 memnuniyet olma şansı yok. Hiçbir yerde de olamaz. O yüzden itiraz kelimesini biz reddediyoruz. Vatandaşlarımızın bizden talepleri oldu. Taleplerin de hepsini yerine getirmek mümkün olmuyor. Reddetmek Kalıyoruz. Olay bundan ibaret diyelim"

Kaynak: Ercan Demir