Temmuz ayı ile birlikte yurt genelinde sıcaklıklar tavan yaptı. Zonguldak’ta en sıcak gün 14 Temmuz cuma olacak. Yalnızca ülkemizde değil dünya genelinde kavurucu sıcaklar devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bilgilere göre önümüzdeki haftalarda sıcaklık 40 dereceyi bulacak. 2023 yılı Temmuz ayında dünyada tüm zamanların en sıcak günlerinin yaşanacağı belirtiliyor.  Uzmanlar, 2023 yılının insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacağını belirterek, hava sıcaklıklarının 50 derecenin üstüne çıkacağını ifade etti. Dışarı çıkacakların mutlaka şapka takmalarını, bol su içmelerini ve güneş kremi sürmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, vatandaşların mümkün olduğunca öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Zonguldak’ta haftalık güncel ve son dakika hava durumu tahminleri şu şekilde;
12 Temmuz Çarşamba Günü: Zonguldak Güncel Hava Durumu: Havanın Açık, en yüksek sıcaklığın 28° ve en düşük sıcaklığın 21°olması bekleniyor.Rüzgar B yönünde 4.47 KM/S hızında, nem oranı 61% civarında, bulut oranının da 0% olması bekleniyor.
13 Temmuz Perşembe Günü: Zonguldak Hava Durumu: Havanın Açık, sıcaklığın en yüksek 27° ve en düşük 21° olması bekleniyor. Rüzgar KD yönünde 4.38 KM/S hızında, nem oranı 50% civarında, bulut oranının da 0% olması bekleniyor.
14 Temmuz Cuma Günü: Zonguldak Hava Durumu: Havanın Açık, sıcaklığın en yüksek 28° ve en düşük 22° olması bekleniyor. Rüzgar GGD yönünde 3.47 KM/S hızında, nem oranı 43% civarında, bulut oranının da 0% olması bekleniyor.
15 Temmuz Cumartesi Günü: Zonguldak Hava Durumu: Havanın Açık, sıcaklığın en yüksek 25° ve en düşük 21° olması bekleniyor. Rüzgar KD yönünde 6.05 KM/S hızında, nem oranı 73% civarında, bulut oranının da 0% olması bekleniyor.
16 Temmuz Pazar Günü: Zonguldak Hava Durumu: Havanın Açık, sıcaklığın en yüksek 24° ve en düşük 19° olması bekleniyor. Rüzgar KD yönünde 6.57 KM/S hızında, nem oranı 69% civarında, bulut oranının da 0% olması bekleniyor.
17 Temmuz Pazartesi Günü: Zonguldak Hava Durumu: Havanın Açık, sıcaklığın en yüksek 25° ve en düşük 20° olması bekleniyor. Rüzgar KD yönünde 7.92 KM/S hızında, nem oranı 56% civarında, bulut oranının da 0% olması bekleniyor.
18 Temmuz Salı Günü: Zonguldak Hava Durumu: Havanın Açık, sıcaklığın en yüksek 25° ve en düşük 20° olması bekleniyor. Rüzgar KD yönünde 5.72 KM/S hızında, nem oranı 54% civarında, bulut oranının da 0% olması bekleniyor.

( Haber -Neriman Dengiz )