Türkiye'de Zonguldak Barosu'nun da dahil olduğu 69 Baro tarafından ortak bir bildiri yayınlanarak İsrail'in Gazze'ye saldırısı kınandı ve saldırılara son verilmesi çağrısında bulunuldu.

İsrail Devleti Gazze'de insanlık ve savaş suçu işlemekte olduğu bildirilen kınama metninde,  "Gazze'deki saldırılar nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ihlal edildiği gibi savaş bölgelerinde ve işgal altında yaşayan sivilleri korumayı taahhüt eden 1949 Tarihli Cenevre Sözleşmesi de ihlal edilmektedir. Gerek Gazze'de, gerekse dünyanın neresinde olursa olsun başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivillere yönelik gerçekleştirilen tüm saldırıları kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun en sert şekilde kınıyoruz" denildi.

Binlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırıların son bulması çarşısında bulunan ortak bildiri şu şekilde:


"SAVAŞ SUÇUNUN İŞLENMESİNE KARŞI TÜM İNSANLIĞI ORTAK TEPKİYE DAVET EDİYORUZ"

7 Ekim tarihinden itibaren israil ve Filistin arasında başlayan ve her geçen gün artarak devam eden çatışmaları büyük bir kaygıyla takip ediyoruz.

İsrail'in Gazze'ye karşı gerçekleştirdiği bombalı saldırılar neticesinde en son edindiğimiz bilgilere göre yüzlerce bebek ve çocuk olmak üzere binlerce sivil hayatını kaybetmiş ve binlerce sivil de yaralanmıştır"

İsrail Hükümetinin, Gazze'ye karşı gerçekleştirdiği bombalı saldırıların yanı sıra Gazze'nin her yaraftan abluka altına alınması neticesinde uluslararası yardım kuruluşları tarafından gönderilen insani yardımların Gazze halkına ulaşmaması yine İsrail Hükümeti tarafından Gazze'de ki elektrik ve suyun kesilmesi yaşanan insani dramın daha da artmasına neden olmaktadır.

Gazze halkı günlerdir bombalı saldırılara maruz kalırken en temel ihtiyaç maddesi olan sudan da mahrum bırakılmıştır. Bombalı saldırılar sonucu Gazze kentinin altyapIsI büyük bir zarar gördüğü için patlayan kanalizasyonlardan cadde ve sokaklara akan lağım suları nedeniyle birçok bulaşıcı hastalığın baş göstermesi an meselesidir.

Hastanelerin boşaltılması ve elektrik kesildiği için tıbbi hizmet verilememesi yaşanan trajediyi daha da artırmaktadır.

Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde insanlık yok edilmektedir! İsrail Devletinin bir haftadan beri Gazze de gerçekleştirdiği saldırılarda bir devlet gibi değil bir
terör örgütü gibi davranması uluslararası hukuku tanımadığını gözler önüne sermektedir.

İsrail Devleti Gazze'de insanlık ve savaş suçu işemektedir. Gazze'deki saldırılar nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ihlal edildiği gibi savaş bölgelerinde ve işgal altında yaşayan sivilleri korumayı taahhüt eden 1949 Tarihli Cenevre Sözleşmesi de ihlal edilmektedir. Herek Gazze'de, gerek Aşkelon'da, gerekse dünyanın neresinde olursa olsun başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivillere yönelik gerçekleştirilen tüm saldırıları; saldırılar kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun en sert şekilde kınıyoruz.

Aşağıda imzası bulunan Barolar Olarak İsrail Devletinin Gazze'de gerçekleştirdiği savaş suçunun sonlandırılması, uluslararası hukukun uygulanması; İsrail ve Filistin arasındaki sorunun adil, kalıcı ve kapsamlı bir şekilde çözümlenerek iki devletli yapının sağlanması açısından tüm insanlığı bu hususta ortak mücadeleye davet ediyoruz.

1. Adana Barosu
2. Adıyaman Barosu
3. Afyonkarahisar Barosu
4. Amasya Barosu
5. Ankara Barosu
6. Antalya Barosu
7. Ardahan Barosu
8. Artvin Barosu
9. Aksaray Barosu
10. Aydın Barosu
11. Bayburt Barosu
12. Balıkesir Barosu
13. Bartın Barosu
14. Bilecik Barosu
15. Bingöl Barosu
16. Bitlis Barosu
17. Bolu Barosu
18. Bursa Barosu
19. Burdur Barosu
20. Çanakkale Barosu
21. Çorum Barosu
22. Denizli Barosu
23. Düzce Barosu
24. Edirne Barosu
25. Elazığ Barosu
26. Erzincan Barosu
27. Erzurum Barosu
28. Eskişehir Barosu
29. Gaziantep Barosu
30. Giresun Barosu
31. Gümüşhane Barosu
32. Hatay Barosu
33. Iğdır Barosu
34. Isparta Barosu
35. İstanbul Barosu
36. İzmir Barosu
37. Kars Barosu
38. Kastamonu Barosu
39. Kayseri Barosu
40. Kırıkkale Barosu
41. Kırklareli Barosu
42. Kırşehir Barosu
43. Kilis Barosu
44. Kocaeli Barosu
45. Konya Barosu
46. Kahramanmaraş Barosu
47. Karabük Barosu
48. Karaman Barosu
49. Kütahya Barosu
50. Malatya Barosu
51. Manisa Barosu
52. Mersin Barosu
53. Muğla Barosu
54. Nevşehir Barosu
55. Niğde Barosu
56. Ordu Barosu
57. Osmaniye Barosu
58. Rize Barosu
59. Sakarya Barosu
60. Samsun Barosu
61. Sinop Barosu
62. Sivas Barosu
63. Tekirdağ Barosu
64. Trabzon Barosu
65. Tokat Barosu
66. Uşak Barosu
67. Yalova Barosu
68. Yozgat Barosu
69. Zonguldak Barosu

Kaynak: Ercan Demir