Zonguldak Belediyesi; toplumsal dayanışmanın, kardeşliğin ve bereketin simgesi olan Aşure Günü’nü vatandaşlarla birlikte idrak edecek.

Aşure dağıtım etkinliği 5 Temmuz Cumartesi günü saat 13.00’te Vergi Dairesi önünde gerçekleştirilecek. Belediye tarafından yapılan açıklamada “Aşure ikramına tüm halkımız davetlidir” denildi.

AŞURE GÜNÜ NEDİR

Muharrem ayının 10. gününde aşure, yaygın olarak Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişini anmak için yapılmaktadır. Aşure geleneğini uygulayan toplulukların bu güne yükledikleri anlama göre aşurenin içine konan malzeme, yapılış tarihi ve amacı değişiklik göstermektedir.

biryani ve şunu diyen bir yazı '5TEMMUZCUMARTESİ 5 TEMMUZ CUMARTESİ Bolluğun, bereketin ve paylaşmanın simgesi Asure Günü nde SAAT SAAT13.00'DA VERGİ DAİRESİ ÖNÜNDE AŞURE İKRAMIMIZ OLACAKTIR. የ/ዮጵ/ስያ የየበስያ 1699 Tahsin ERDEM ZONGULDAK ZONCULDAKBELEDİYEBAŞKANI BELEDİYE BAŞKANI' görseli olabilir

Kaynak: Haber Merkezi