Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Nisan tarihinde Filyos Doğalgazı açılış törenine katılacak olması Zonguldak ve bölge insanında heyecan yarattı. Zonguldak ve bölge insanının beklentisi daha yok yeni yatırım ve istihdamla ilgili oluyor.

Bayram arefesinde yapılacak olan tören öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  “Arife günü Karadeniz gazının Filyos İşleme Tesisi’ne getirilmesi törenini yaparken çok güzel müjdelerimiz olacak" açıklaması bölgede heyecan yarattı ve beklentileri arttırdı.
TTK'ya 1000 işçi alınacağı müjdesini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törende Ulusal ve Yereli kapsayan müjde mi, Zonguldak ve bölgeyi kapsayan müjdeler mi vereceği merak edilirken,  Zonguldak insanının beklentisi daha yok yeni yatırım ve istihdamla ilgili oluyor.
Vatandaşlar; "Sayın Cumhurbaşkanımız TTK' ya 1000 işçi alınacağı müjdesini verdi. Bazı kesimler sayıyı az bulsada istihdama katkı anlamında büyük bir adım. İhtiyaç duyulduğu taktirde alımların arttırılacağına inanıyoruz ancak yeni yatırım alanları ve istihdam yaratılması da çok önemli. Nasıl ki Filyos Projesi kapsamında binlerce insan istihdam edilmesi Zonguldak ve bölge ekonomisine katkı oldu, yeni yatırım müjdelerinin verilerek, istihdama katkı sağlanması en büyük müjde olacaktır" dediler.
Özel Haber: Seda Fidan

Editör: Haber Merkezi