CHP İl Başkanı Devrim Duralı, Gazeteciler Cemiyetinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Zonguldak'ın Türkiye genelinde en fazla emekli olan iller arasında ve nüfusunun hızla azalmaya devam ettiğimi belirten Dural AK Parti iktidarının buna çözüm olmadığını iddia etti.
ZONGULDAK GÖÇ VERİYOR NÜFUS AZALIYOR
AK Parti iktidarı döneminde Zonguldak'ın nüfusunun hızla azaldığını ve göç veren bir konuma geldiğini belirten CHP İl Başkanı Devrim Dural sözlerini şöyle sürdürdü; " AK Parti Türkiye'de iktidar olduğunda Zonguldak'ın nüfusu 627.000 idi. Şu an geldiğimiz noktada Zonguldak'ın nüfusu 585.000'e indi. Dolayısıyla bu nüfusun azalışı konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yereldeki yetkililerine, Milletvekillerine sormak istiyoruz. Zonguldak'ın nüfusu geldiğiniz günden bugüne niçin azaldı.? Zonguldak niçin hala göç veren bir şehir halinde diye sormak istiyoruz. Eğer Zonguldak'ın nüfusu Türkiye'nin nüfus artış hızına göre artmış olsaydı Zonguldak nüfusu 815.000 civarında olacaktı.
Bunu da şöyle izah etmek isterim. Adalet ve Kalkınma Partisi ilk iktidar olduğunda Türkiye'nin nüfusu 66 milyondu. Şu anda Türkiye'nin nüfusu 86 milyon. Eğer Türkiye'nin normal artış hızına baktığınız zaman Zonguldak'taki atış hızında 800 binin üzerinde olması gerekiyordu. Bu artış gerçekleşseydi Zonguldak Büyükşehir olacaktı. Zonguldak Büyükşehir olabilseydi çok daha fazla hizmet alabilme şansımız olurdu. Zonguldak'ı gerileten bir Adaletle ve Kalkınma Partisi'nden bahsediyoruz. Zonguldak'taki yetkililer sürekli Ankara'ya gidiyorlar. Bakanlarla görüşüyoruz diyorlar.
Aldığımız nedir? Zonguldak'ta bu nüfus niye geri gidiyor. Türkiye'de işsizlik oranı %16. Zonguldak'taki işsizlik oranı %25. En fazla emekli olan 3 şehir.
Adalet ve Kalkınma Partisinin yereldeki yetkilileri, Milletvekillerinin bir tanesi çıkın şunu bize söyleyin. Türkiye'de işsizlik %16, Zonguldak'ta %25.
Zonguldak'taki bu %25'lik işsizlik problemini gidermek için hiçbir adım atmıyorsunuz. Türkiye Taş Kömürü Kurumuna işçi almıyorsunuz. Başka yatırım alanları açmıyorsunuz. Zonguldak'ta masal ve hikaye anlatmaya hala devam ediyorsun" dedi.






