İsrail'in yüzlerce Filistin'liyi katlettiği Gazze'deki hastane saldırısı sonrasında İsrail'i kınamak ve saldırıların, katliamların durması için Zonguldak halkı sokağa döküldü. 
Zonguldaklılar Madenci Anıtında toplandı.

Saldırıda şehit olanlar için kur'an-ı Kerim ve duaları okundu.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Memur -Sen Başkan Yardımcısı Saadettin Dede şunları söyledi:

"GERÇEKTEN SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"
"Gecenin bu saatinde Müslüman kardeşinin acısını yüreğinde hissederek bu Zonguldak meydanında kıyama kalkan değerli Müslüman kardeşlerim. Kıyamınız hayırlı olsun.İInşallah bu ses Türkiye'nin dört bir tarafından yükselen sesler, dualar inşallah aza ulaşsın ve Rabbimiz dualarımızı kabul etsin. Amin. Amin. Bizlere savaşın da bir hukuku vardır. Diye öğreten Sizin savaş hukukunuz bir hastaneyi bombalayarak yüzlerce insanın öldürülmesi midir? Yuh! Yuh! Aziz kardeşlerim, gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Soykırımcı siyonistler Filistin'de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı zamandayız.


"FİLİSTİN'DE MAZLUMLARIN KANI ÜZERİNE KURULMUŞ BİR REJİM VAR"

 Evet bugün Filistin'de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. Hoş Şebekeye kimleri devlet diyor? Hayır. İsrail bir terör devletidir.
İsrail bütün dünyaya kötülük yayan soykırımcı bir organizasyondur. İşte bu rejime karşı direnen bir avuç insan bugün bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin'de can pazarı kurulmuş. Gazzeli çocuklar ölüyor ,Gazze'de kadınları ölüyor, Gazze'de ihtiyarlar ödüyor. Gazze'de insanlık ölüyor. 

"EY İNSANLIK NEREDESİN KARDEŞİNE SAHİP ÇIK"

Ey insanlık neredesin? Kardeşine sahip çık! Müslüman uyuma! 
İsrail kötülük yayan soykırımcı bir organizasyondur. İşte bu rejime karşı direnen bir avuç insan bugün bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. İnsanlık nerede? 

"İSRAİL KANDAN VE İRİNDEN BESLENİYOR "
Değerli kardeşlerim, her savaşın bir hukuku vardır. Bütün mahlukatta bir denge vardır Fakat bu kandan irinden beslenem örgüt vahşetini sınırlayacak hiçbir değere hukuka sahip değildir. Bakın insanlıktan çıkmış sözde savunma bakanları ne diyor? Askerler her şeyi yapabilir. Hiçbir yaptığı işte  sorumlu değiller yargılanmayacaklar. Diyor. ABD'li bir sematör bu bir din savaşı. Her yeri bombalamalıyız. Diyerek kötülük rejimine yeni bir kılıf geçiriyor. 
İsrail'e giden ABD Dışişleri Bakanı ben buraya ABD Dışişleri bakanı olarak değil yahudi olarak buradayım Sözüne de destek vermiş oluyor. Ve kendisi de bir katliam üzerine kurulmuş ABD ve İngiltere bu kanlı rejime destek olması için uçak gemileri gönderiyor. Almanya başta olmak üzere AB başkentlerinde soykırıma destek açıklamaları geliyor peş peşe. Kendisi de soykırımlar üzerine kurulmuş Fransa gibi bazı ülkeler var. 

"KİRLİ BİR PROPAGANDA ALTINDA YAŞIYORUZ ÖLÜMLERİ GERÇEKLEŞTİRENLER SUÇSUZ , KENDİNİ SAVUNANLAR SUÇLU!"

Onun için dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunuyoruz. Bu zulüm bütün dünyayı saracak. ABD Alçak gemilerinin bölgeye sadece israil için gelmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bütün hesaplar İsrail'in bölgesel planları ve güvenliği için güvenlik güçlerimizin Suriye'deki haklı operasyonlarından rahatsız olmalarıdır.
Güçlü bir sesle altını çizerek ifade etmek isteriz ki daha çok rahatsız olacaksınız.  
Kirli bir propaganda çarkı altında yaşıyoruz. Ölümleri gerçekleştirenler suçsuz. Kendini savunanlar suçlu"

Kaynak: Ercan Demir