Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, bir dizi program ve açılış gerçekleştirmek üzere Zonguldak’a geldi. Bakan Kacır’ın yoğun il programına eşlik eden Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Demir, düzenlenen toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı. Mehmet Fatih Kacır, beraberindeki bakan yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte bir dizi program, açılışlar gerçekleştirmek üzere dün Zonguldak geldi. Bakan Kacır ve bakanlık heyeti, gün boyunca Ereğli Demir Çelik Fabrikası ziyareti, Modern Karton Fabrikası açılışı ve esnaf ziyaretleri gibi yoğun bir program gerçekleştirdi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde kurulan tören alanında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projeleri Toplu Açılış Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Bakan Kacır, bakan yardımcıları, daire başkanları, bölge protokolü, sanayiciler ve çok sayıda vatandaşın yakından takip ettiği törende; Zonguldak Girişim Karma Sanayi Sitesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) destekli projeler ve Maden Tetkik Arama (MTA) yatırımlarının resmi açılışı yapıldı.
BAŞKAN DEMİR: “YATIRIMLAR ÜRETİCİMİZE VE ŞEHRİMİZE GÜÇ KATACAK ”
Törende kürsüye davet edilerek katılımcılara hitap eden Başkan Demir, Zonguldak’ın sanayi ve üretim altyapısını güçlendiren bu yatırımlar için duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Sayın Bakanımızın, bakan yardımcılarımızın ve daire başkanlarımızın teşrifleriyle bugün şehrimiz ve sanayimiz adına son derece verimli ve gururlu bir günü geride bırakıyoruz.
Bu kıymetli toplu açılış töreninde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz Zonguldak Girişim Karma Sanayi Sitesi ve kentin dört bir yanına değer katan tüm bu yatırımlar, üreticimizin gücüne güç katacak ve bölge istihdamımızı çok daha ileriye taşıyacaktır.
Şehrimizin büyümesine, kalkınmasına katkı sunan bu vizyon projeler için başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır olmak üzere, bakan yardımcılarımıza, Zonguldak Valimize, daire başkanlarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve Zonguldak iş dünyası adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Yatırımların Zonguldak’ımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi. Konuşmaların ardından Bakan Kacır, bakan yardımcıları, daire başkanları ve Başkan Demir’in katılımıyla kurdele kesilerek tüm yatırımların resmi açılışı gerçekleştirildi.






