14 Mayıs seçimleri öncesinde 28. Dönem Zonguldak Milletvekili Özkan Yağcı'nın gündeme getirip tartışmaya açtığı "deniz ulaşımı" vatandaşlardan tam destek gördü.

Konuyla ilgili Yeni Adım muhabirlerinin yaptığı araştırma ve röportajlarda ilimizde denizcilik işletmesi kurulması ve deniz otobüsleri ve feribotlarla ulaşım sağlanmasının mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiği, bir "kıyı şehri" olan Zonguldak'ta deniz ulaşımı olmayışının eksiklik olduğu vurgulandı.

Bazı vatandaşlar da eski yıllarda büyük gemilerle Zonguldak dahil, Karadeniz'in sahil illeri boyunca deniz ulaşımı sağlandığını ve o günleri özledikleni söylediler.

Zonguldak-Ereğli, Zonguldak-Filyos-Bartın-Amasra arasında deniz otobüsleri ve feribotlarla hem ulaşım, hem de turistik gezi amaçlı deniz seferleri konulmasının Zonguldak'ta şehir hayatına renk katacağı, insanların bundan büyük memnuniyet duyacağını söyleyen vatandaşlar, Zonguldak Belediyesi'nin veya özel işletmecilerin denizcilik işletmesi kurmak suretiyle bu alanda ciddi bir eksikliği giderebileceğini söylediler.

Aslen Devrekli olup, Almanya'da yaşayan Özkan Yağcı, 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi'nde Memleket Partisi tarafından Zonguldak birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmiş, seçim çalışmaları için yurda dönen Özkan Yağcı, özellikle Zonguldak'ın kıyı kenti kimliğine vurgu yaparak, gemisi ve deniz ulaşamı olmayan bir kıyı kendi düşünülemeyeceğini söylemişti.

Seçim çalışmaları ve seçim manifestosunda deniz ulaşımına büyük önem veren Özkan Yağcı'nın ilimizde denizcilik işletmesi kurulmasına ilişkin önerileri kamuoyunda gündem oluşturmuştu.

Yeni Adım'ın konuyla ilgili araştırma ve muhabirleri tarafından yapılan röportajlarda denizcilik işletmesi ve deniz ulaşımına tam destek verildi, projenin bir an önce gerçekleşmesi için yetkililere çağrıda bulunuldu.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz