Batı karadenizi etkisi altına alan şiddetli yağış sebebi ile Çaycuma Havalimanında bazı seferler iptal edilmişti. Batı Karadeniz'i etkisi altına alan şiddetli yağış sebebi ile Çaycuma Havalimanı'nda bazı seferler iptal edilmiş, yolcuların mağduriyeti gündeme gelmişti.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Çaycuma Havalimanı'nın son durumu hakkında bilgi vererek açıklamalarda bulundu. Çağlayan, seferlerin en kısa sürede normale döneceğini belirterek şu ifadeleri kullandı; 
”Öncelikle şehrimize, ilçelerimize ve komşumuz Bartın’a geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Yoğun yağışlar sebebi ile bir takım yerlerde maddi zararlar meydana geldi, tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İçişleri bakanımız dün şehrimizdeydi, tüm milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile birlikte selin yaşandığı bölgelere gittik, neler yapabiliriz diye vatandaşlarımızın yanında olduk. Havalimanına , Karapınar, Saltukova beldelerimize, Çaycuma, Devrek ilçelerimize uğradık. Afad başkanımızda bizlerle birlikteydi,  devletimizin tüm birimleri valimizin organizasyonunda çok ciddi bir çaba içerisinde emek verdiler vermeye de devam ediyorlar. Yaraların bir an önce sarılabilmesi için hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Allah beterinden saklasın önlemlerimizi aldık, alıyoruz bundan sonra da daha dikkatli olmak için elimizden geleni yapıyoruz. 8 Temmuz’da çok yoğun yağışlar sebebi ile Temenler mevkiindeki seyrüsefer istasyonuna bir yıldırım düştü, yıldırımdan dolayı cihazlar zarar gördü.
Havaalanının yeri ya da konumu ile alakalı bir durum yok.  Devlet hava meydanları işletmesi Ankara Esenboğa Havalimanında elektrik - elektronik mühendisleri hemen durumu düzelttiler, arızanın giderilmesi için gereken çalışmayı sürdürüyorlar. Çarşamba gününe kadar arızalar giderilecek, bu durum seferlerin yapılamadığı anlamına gelmiyor. Bazı hava yolu şirketleri insiyatif alarak göreceli şartlarda uçuşlarını gerçekleştiriyor, bazıları da şirket kuralları çevresinde uçuşlarını yapmıyorlar. Çalışmalar yapılıyor, en kısa zamanda uçuş seferleri normale dönecektir.” dedi. 

(Haber: Neriman Dengiz)