Zonguldak Havalimanı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya Almanya uçuşlarında yaşanan gecikmeler nedeni ile acenteler ve yolculara çağrıda bulundu.

Zonguldak Havalimanı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya Zonguldak Havalimanı'nda bazı acentelerin check-in ücreti verilmemesi için vatandaşları engelli statüsünde gösterdiği ve bu nedenle uçuşlarda gecikmeler yaşandığını duyurdu. 

Recep Kahya Zonguldak Havalimanı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda acentalara seslenerek bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 

Kahya’nın paylaşımı şu şekilde: “Değerli Acenta arkadaşlar ve değerli hemşehrilerimiz, Sunexpress uçuşlarında 26.03.2023 tarihi itibari ile online check-in ücreti (5 Euro)alınması gerektiği mail olarak tarafınıza iletilmiştir. Ancak bazı yolcuların bu ücretten muaf olduğu(Engelli yolcu veya bebekler.) bilinmektedir. Bu durumdan yararlanmak isteyen bazı bilet acenteleri yolcuların ihtiyacı olmadığı halde kendilerine Tekerlekli Sandalye bilgisi girmektedirler. Yolculara özellikle sorulduğunda tekerlekli sandalye ihtiyaçları olmadığı acentelerinin yazdığı bilgisine ulaşılmaktadır. Bu durum uçuşlarda Sandalyeli yolcu sayılarını artırmakta ve gecikmelere sebep olmaktadır. Acenta arkadaşlardan ve yolcularımızdan ricamız lütfen bu konuda hassasiyet göstermenizdir. Zira bu durumda hem başkasının hakkına giriliyor hem de gereksiz gecikmelerden dolayı diğer yolcularımızın da hakkına giriliyor” dedi. 

“Bunlara dikkat etsinler” 

Zonguldak Havalimanı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya ayrıca gecikmelerin önüne geçmek için alınması gereken önlemleri de sıraladı. Kahya; “ 

SunExpress olarak tatillerinin başladığı bu dönemde; aşağıdaki ÖNEMLI hususlara 

yolcularımızın dikkatini çekmek isteriz. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan yoğunluklar, 

gecikmeler ve problemleri en aza indirmek için uygulanmasında fayda olacaktır. 

SunExpress Hava Yolları Havalimanına gitmeden mutlaka Pasaport veya kimliklerini yanlarına almayı ayrıca geçerlilik sürelerini yeterli olup olmadığını kontrol etmeyi unutmasınlar. Biletlerindeki isim ile Pasaporttaki isimler tutuyor mu? Mutlaka kontrol etsinler. Uçuşlardan 3-4 saat önce alanda bulunmaları iyi olacaktır, yol durumu ve Havaalanlarındaki girişlerde-parklardaki yoğunluğu dikkate alsınlar. Havalimanına yola çıkmadan Uçacakları Havalimanlarının web sayfasından Terminal ve Check in kontuar numarasını öğrenmeleri zaman kaybını önleyecektir. SunExpress 'de Online Check in işlemlerini ücretsiz ve zorunludur, yapmayı unutmasınlar. Engelli yolcular için Tekerlekli sandalye talepleri onaylı mı değil mi yolcu ve acentelerimizin mutlaka kontrol etsinler. Aksi halde önceden onay alınmayan yolcular için Havalimanları maalesef bizlere bu hizmeti sunmayacaktır. Check in işlemi yapıp bagaj veren yolcularımızın akabinde hemen Güvenlik ve Pasaport kontrollerini yaptırıp (Gates) uçağa biniş kapısında hazır bulunsunlar. Güneşli günler dileklerimizle. Bunları uyguladığımız takdirde Vatandaşlarımızın Türkiye'ye seyahatleri stresten uzak başlayacaktır. Yolcularımıza iyi uçuşlar, bol güneşli güzel bir tatil, siz değerli acentelerimize de bol kazançlar temenni ederiz” dedi.  

Haber: Seda Fidan 

Editör: Oğulcan Öz