Milletvekili Muammer Avcı ilimiz genelinde devam eden Zonguldak-Filyos karayolu çalışmaları ve ayrıca Zonguldak çevre yolu ile Ereğli çevre yolu projeleri hakkında önemli bilgiler vererek şunları söyledi;

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ELİ HER ZAMAN ZONGULDAK'IN ÜZERİNDE OLDU"

Cumhurbaşkanımızın eli her zaman Zonguldak'ın üzerinde oldu.
İnşallah yerel seçimlerde Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan tekrar seçildiği takdirde bu el sürekli belediye başkanımızın üzerinde olacak. Zaten hükümet çalışmaları nezdinde Sayın Cumhurbaşkanımızın eli her zaman Zonguldak'ımızın üzerinde hatta miting sonrası Zonguldak belediyesi'ne yaptığı ziyaretinde de hükümet hizmetlerini yakından takip ediyorum.

"KİLİMLİ -FİLYOS ARASINDAKİ YOL ÇALIŞMALARI 24 SAAT ESASINA GÖRE DEVAM EDİYOR"

Özellikle Zonguldak'ımızı Filyos Vadisi projesine bağlayacak olan 3 etaplık projemiz var. Bunlardan ilki Zonguldak Kilimli trenleri idi bu tünelleri tamamladık ve trafiği açtık 1 etap tamamlandı.
Bundan sonrası ile alakalı Kilimli ile Muslu arasında 2 etap projemiz burada da çalışmalarımız devam ediyor. Burada 3 kilometrelik bir tünelle birlikte devamında ise 2350 çalışması ile beraber Kilimli ve Muslu'yu birbirine bağlamış olacağız. 3000 metre gidiş 3000 metre dönüş 2 tane tüp tünelimiz var. Toplamda 6000 metrelik tüneldir bu, şu anda 24 saat esasıyla çalışmalar devam ediyor. 6000 metrelik açılacak yerin 2600 metresi açılmış durumda.

Tünelin diğer tarafında kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor. Bu çalışmalar da nihayetlendiğinde çalışmaları her yönlü devam ettiriyoruz.
Alan çalışmalarımız da var iki taraflı çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaları daha da hızlandırarak tamamlayacağız.

Muslu ile Filyos arasında 7 tane sıralı tünelimiz vardı. Gökçebey'le Karabük arasındaki tüneller gibi kısa değil bunlar büyük tüneller, 7 tane ardışık dönüşü olan tüneller, ayrıca burada hem karayolları anlamında köprü çalışmalarımız var, tren yolu anlamında geçiş çalışmamız var.
7800 metrelik toplamda 18 bin 500 metre tünelin açılacak kısmı bunun 7800 metrelik kısmı bitmiş durumda. Tünel açılım çalışmalarına devam ettirirken onun en son nihai kaplama dediğimiz tünellerin üst yarım betonlama dediğimiz çalışmaları da sürdürüyoruz.

"SALTUKOVA'DAN FİLYOS'A UZANAN BARTIN YOLUNDA BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Diğer taaftan Saltukova'dan Filyos'a uzanan Bartın yolu üzerinden 8.6 kilometrelik bölünmüş yol çalışmalarımız var. 4 tane köprü inşaatımız olacak bu yol üzerinde, Saltukova'dan kesintisiz bir şekilde Filyos Vadisi'ne ulaşma noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor.

"ZONGULDAK ÇEVRE YOLU PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Zonguldak çevre yolu dediğimiz bir projemiz daha var.
2 makas mevkiinden hemen Prof. Dr. Şaban Turalı tünellerinin karşısındaki simetrisi olan çalışma, Karaelmasın eteklerinden 2 tane tüple dalıp çaydamardan çıkacağız, sonrasında Birlikmahallesi'nden dalacağız Kozlu İhsaniye çıkacağız, Kozlu İhsaniye'nin devamında da Ilıksuya geçmiş olacağız.
İkinci makastan ılıksuya kadar olan projenin uzunluğu 12 bin 600 metrelik bir proje burada da 6 tane ardaşık tünelden geçeceğiz. Ilıksudan sonra Ereğli çevre yolu devam edecek. 

"EREĞLİ- ALAPLI ARASINDA 15 KİLOMETRELİK EREĞLİ ÇEVRE YOLU PROJESİ"
Soğanlı mevkinde Delihakkı var hemen oradan aşağı indiğinizde Devrek yol ayrımı var, hemen oranın karşısından bir yay geçişle beraber Alaplı'ya kadar uzanan 15 bin 700 metrelik Ereğli çevre yolu projemiz var. Burada da gidiş geliş 5 tane sıralı tünelimiz var. 

"İSTANBUL ZONGULDAK ARASI 3 SAATE DÜŞECEK"

Cumhurbaşkanımızın rüyam diye tabir ettiği buradaki bizim amacımız, Artvin'den Samsun'a kadar olan Doğu Karadeniz Sahil Yolu bitmiş durumdaydı, hemen Samsun'dan sonra Sinop, Kastamonu, Zonguldak, Akçakoca, Kocaali, Karasu, Ava, Şile ve Üçüncü köprü İstanbul yani Doğu Karadeniz sahil yolunun Batı aksı dediğimiz projenin de aslında bir parçası. 
Gerek Zonguldak Filyos'u bağlayan projemiz, gerekse Zonguldak çevre yolu ve Ereğli çevre yolu bunlar tamamlandığında bundan sonra Akçakoca'dan Düzce yoluna dönüş yok düz devam edeceğiz ve tüm niyetimiz Zonguldak'tan İstanbul'a 3 saat gibi kısa bir zamanda vatandaşımızın ulaşımını sağlayabilmek. Hem vatandaşımızın hem de lojistik anlamda şehrimizin gelişmesi noktasında ulaşımı rahatlatacak bir proje anlamında önemli, hepimizin bildiği gibi Abdülhamit'in bundan 160 yıl öncesinde Türkiye'nin Ticaret Üssü diye bahsetmiş olduğu Filyos Vadisi projesi Türkiye'nin 3 büyük limanını inşaa ettik.
Tüm amacımız hem hava yoluyla, hem Demir yoluyla köprülerle destekleyerek ulaşımı sağlamak noktasında Sayın bakanımız talimatını verdi projeler yapılıyor yaklaşık 2 milyar lira maliyeti olan köprülerin yapımına başlayacağız.
 

Kaynak: Ercan Demir