Zonguldak Kömürspor yönetimi bir açıklama yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan maçla ilgili etik kuru kararını beklerken bir yanda da kurumlaşma yolunda hızlıca adımlar atılacağı ifade edildi. 
Kulüpten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

”Kulübümüzün kurumsal çalışmalar kapsamında kısa bir süre önce @zonguldakkomursporresmi adıyla açtığı resmi ınstagram hesabı, yakın zamanda alacağı “mavi tik” ile sosyal medya platformunda, kulübümüz adına “gerçek” olarak doğrulanmış bir hesap olacaktır. 
Etkileşim ağını her geçen gün genişleten resmi hesabımız, profesyonel ekip arkadaşlarımız eşliğinde, kulübümüz ve takımımızla alakalı güncel ve anlık duyurularla spor kamuoyunu bilgilendirmeye devam etmektedir. 
Kurumsal olarak hizmete girdiği kısa süre içinde sosyal medya platformunda büyük bir etkileşim gücü kazanan resmi ınstagram sayfamız, bilgilendirici açıklamalar, fotoğraflar ve farklı video içerikleriyle Zonguldak ve Türkiye genelinde bir ay gibi kısa sürede 300.000 farklı hesapla etkileşim oluşturup 1.000.000’a (Bir Milyon) yakın kişiye ulaşmıştır.
Camiamız, taraftarımız ve Zonguldak halkından isteğimiz, sayfamızı takip edip bizi desteklemeleridir.
 Kulübümüzün zonguldakkomursporresmi ınstagram hesabı dışında, sosyal medya platformlarında bir başka hesabı kesinlikle yoktur. 
 Zonguldak Kömürspor adını kullanıp ınstagram, facebook ve twitter (X) platformlarında aktif olan sosyal medya hesaplarıyla Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün hiçbir alakasının olmadığını duyurmak isteriz.
Söz konusu bazı hesaplar tarafından “Sayfamıza reklam vererek bizlere destek olabilirsiniz” notuyla yapılan paylaşımlar, kulübümüzü hiçbir şekilde bağlamamaktadır. 
Kulübümüzün adını kullanarak yapılan bu tarz paylaşımlarla elde edilen kazançlar için hukuk yolunu açacağımızın bilinmesini isteriz. Camiamız ve taraftarımızdan arzumuz, zonguldakkomursporresmi hesabı dışında yapılacak paylaşımlara kesinlikle itibar etmemeleridir. 
Spor kamuoyuna duyurulur.
Zonguldak Kömürspor Kulübü Yönetim Kurulu"
 

Muhabir: Ercan Aygün