Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Mustafa Emen, Zonguldakspor Kulübü'nün dünden bugüne uzanan hikayesinde kimlerin ne gibi fedakarlıklar yaptığını, eski yılların efsane takımı Zonguldakspor'da forma giyen, maddi manevi yükünü taşıyan, bugün de aynı fedakarlıkla kulübü ayakta tutmaya çalışan Demir Ailesi üyelerine teşekkür edilmesi gerektiğini hatırlatarak, geçmişten bugüne kulüpte var olan "Demir ağırlığına" dikkat çekti.

Zonguldakspor'da futbolcu ve kulüp başkanı olarak görev yapan Erdoğan Demir, kulübün en zor günlerinde büyük fedakarlıkla kulüp başkanlığını üstlenen Salih Demir, futbolcu ve yönetici olarak katkıları ile Hacı Demir, Teknik Direktör Şenol Demir ve Demir Madencilik'in kurumsal olarak kulübe yaptığı büyük destek ve fedakarlığı " Bunun adı başarıdır, alkıştır, bunun adı bravodur" şeklinde tanımlayan Mustafa Emen, kulübün zor günlerinde en son ihtimal yine Demir'lerin sahip çıkacağına işaret etti.

Yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " Bir olalım, iri olalım, diri olalım" şeklindeki sözlerine dikkat çeken Mustafa Emen, bu kuralın Zonguldakspor'un başarısı için de geçerli olduğunu belirterek, başta Sayın Vali olmak üzere, bu şehirde söz ve karar sahibi olan tüm yetkililer, iş insanları ve STK'ların Zonguldakspor'a sahip çıkması ve kalıcı gelir kaynaklarına kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

KGD Başkanı Mustafa Emen, " Zonguldakspor'da DEMİR'ler ağırlığı " başlıklı yazısında şunları söyledi :

" Zonguldak Kömürspor’da bir sezon daha geride kaldı.

Yeterli olmayan imkansızlıklara rağmen mücadele eden Zonguldak Kömürspor 2. Lig kırmızı grupta çok rahat bir sezon geçirerek ligi 53 puanla 9. Sırada tamamladı.

Bunun adı başarıdır.

Bunu adı alkıştır.

Bunu adı BRAVO’dur.

Bir takım düşünün 2. Lig gibi profesyonel zor bir ligde mücadele edeceksin.

Ekonomik gücün yok.

Kulübün adı var, yatacak yeri yok.

Antrenman sahan yok.

Nokta transferler yapacak paran yok.

Ama aslan gibi yürekli oyuncuların var.

Yıllar önce geçmişi çok parlak olan ve adını yurt içi ve yurt dışına duyurmuş bir Zonguldakspor var.

1974 yılında o zamanki adıyla Türkiye 1. Liginde 14 sene başarıdan başarıya koşmuş bir takım var.

Madencilerden kesilen aidatların rahmetli Şemsi Denizer’in başkan olduğu dönemde dekontlardan paraların kesilmesinden sonra girdiği ekonomik sıkıntılardan sonra amatör kümeye kadar düşen bir efsane takım var.

Ve amatörden kurtulup önce 3. Lige sonra da 2. Lige kadar yükselen ve 8 yıldır bu ligde kıtlıklara rağmen ayakta durmaya çalışan yeni adıyla Zonguldak Kömürspor var.

Yazımızın başlığını “Zonguldakspor’da DEMİR’ler ağırlığı” diye neden attım ona değineyim.

Demir Madencilik şirketinin sahiplerinin yıllarca bu takımda büyük emeği ve katkısı var bunu kimse inkar edemez. Erdoğan Demir amatör kümede futbol oynarken müthiş futbol zekasıyla ve yükselişle Zonguldakspor’un formasını başarıyla giymiş ve daha sonraki yıllarda iş adamı olarak başkanlığını da yapmıştır. Ve kardeşi Hacı Demir yıllarca amatör kümede oynadığı şahane futbolla ve attığı gollerle iz bırakmış ve halen de takımda yöneticilik yapmaktadır.

Eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir başarılı TSO Başkanlığından sonra şimdi de Zonguldak Kömürspor’un başkanlığını yapmaktadır. İstifa kararı alsa da işleme konmamıştır. Takımın başarısı adına en çok ekonomik katkıyı sağlayan yine Demir Madencilik şirketidir.

Bir başka DEMİR soyadını taşıyan Teknik Direktör Şenol Demir ise eski bir Zonguldakspor futbolcusudur ve bu takımı 3. Ligden 2. Lige şampiyon yapan bir isimdir. Sezon boyunca elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış ve takıma sahip çıkılması için birçok kere şehrin ileri gelen yetkililerine çağrı yapmıştır. Ve sonunda pes ederek son haftalara girildiğinde ayrılma kararı almıştır. Takımı yardımcı antrenör Barış Hoca ile tamamlayarak 53 puanla nokta konulmuştur.

Şimdi sezon bitti ve bundan sonra ne olacak? Takımı kim veya kimler sahiplenecek.? Kalıcı gelir imkanları sağlanamadığı taktirde yeni sezonda yine sıkıntılar mı yaşanacak.? En son ihtimal takımı yine DEMİR’ler mi sırtlayacak.?

Bu şehirde çok sayıda ekonomik gücü yüksek sayıda iş insanı var. Her sene neden aynı sıkıntılar yaşanıyor anlamak mümkün değildir. Taşıma suyla değirmen döner mi? Dönerse ancak bu kadar döner ama su azalırsa değirmen de istop eder.

Yazacak daha çok şey var ama ne demek istediğimizi net olarak anlaşılmıştır. Bu şehrin sevinci, mutluluğu Zonguldakspor’dur. Başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm yetkililer, iş insanları, katkı sağlayacak her kim var ise yeni bir sayfa açılmalı ve Zonguldakspor’a sahip çıkılmalıdır.Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerde “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.” diyor ya işte aynen böyle olmadıktan sonra Zonguldakspor’un başarılı olması mümkün değildir.

Demir Madencilik bu yükü daha ne kadar taşır? Hakları yenmez. Yıllardır çok iyi tanıdığım ve Zonguldak’a hizmet veren katkı sağlayan bu insanlara ne kadar teşekkür edilse azdır.

Bakalım yeni sezonda neler olacak ve neler yaşanacak bekleyip görelim…"

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz