Türkiye Futbol Federasyonu  2023-2024 futbol sezonunda profesyonel ligleri tescil etti. Beyaz grupta  ligin 35’inci haftasında Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan maç şike iddiası ile soruşturulmuştu.
Müsabaka ile ilgili Etik kurulu tarafından bir açıklama yapılmadan  TFF ligleri tescil edince Zonguldak Kömürspor resmen küme düşmüş oldu.
YOL HARİTASI NASIL OLACAK
Türkiye Futbol Federasyonu’nun adil karar vermediğini ve haklarının yendiğini belirten Kulüp Başkan Salih Demir tepki gösterdi. Hak arama Mücadelesi’nin adli mecrada devam edeceğini belirten Demir, bir yandan da   önlerine bakmak zorunda oyduklarını söyledi. 
Demir, şöyle konuştu” Türkiye  Futbol Federasyonu’ndan  adil bir karar bekliyorduk. Tüm Dünyanın gördüğü anlaşmalı maçı görmezden geldiler ve ligleri  tescil ettiler. Buradan bir kez daha bu ligleri soruşturulan maçın akıbeti belli olmadan veya  sonuç ile ilgili hiçbir açıklama yapmadan tescil edenleri kınıyoruz. 
Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla en kısa sürede oturup önümüzdeki süreç ile ilgili  yol haritasını belirleyeceğiz. Toplantıda çeşitli konuları görüşeceğiz.Kongre mi yapacağız, yoksa başka bir yomlu izleyeceği önümüzdeki günlerde  belli olacak. Şu an bir gelişme yok.  Ancak Zonguldak Kömürspor bayrağı dalgalanmaya devam edecektir. İnşallah  düştüğümüz gibi çıkmasını da biliriz.” dedi

Muhabir: Ercan Aygün