Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, Kilimli-Çatalağzı arasında karayolu çift tüp tünel geçit çalışmasında 2400 metre ilerleme sağlandığını söyledi.

Çalışmaların Çatalağzı tarafındaki kamulaştırmanın devam etmesinden dolayı tek taraflı olarak ilerlediğini ve her bir tüp geçitte 1200'er metre olmak üzere toplamda 2.400 metre ilerleme sağlandığını belirten Kaymakam Necdet Özdemir, Çatalağzı tarafındaki kamulaştırmanın da kısa sürede tamamlanacağını ve tünel çalışmalarına karşı yönden de devam edileceğini ifade ederek şunları söyledi:

"TÜNEL ÇALIŞMASI ÇOK HIZLI İLERLİYOR"

"Çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Özellikle  buradaki ÖDF AŞ'nin yaptığı tünel çalışması 1200'er metreyi geçti. Çift tüp tünel olarak, 1200-1200 toplamda 2400 metre kazılmış durumda 
Biliyorsunuz orası 3 bin metre olacak. Kesintisiz tüneller,  Çift tüp tünel şeklinde.   
Tabii maalesef bu tek taraflı ilerlediği için böyleyiz. Kamulaşma sorunundan dolayı  ilerleme sağlanamadı. Öyle olmuş olsaydı şu an  çok daha farklı bir yerde, üçte ikisi bitmiş olabilirdi.
Kamulaştırma çözülme aşamasında.
Vatandaşlarımız bazen kendi haklarını aramak için tabii doğal olarak  mahkemeye gidiyor. 
Tabii Çatalağzı tarafında ki tünel ağzında hazırlıklar başladı. Ama oraya çıkan yollarda bazı  sıkıntılar vardı. Onların çözülmesine çalışılıyor. 
Yani inşallah  çok hızlı bir şekilde ilerlediğini hep birlikte görüyoruz zaten. Hani şu ana kadar yapılan tünel çalışmaların arasında en hızlı ilerleyen tünel çalışmalarından bir tanesi diyebiliriz buna"

"ÇATALAĞZI TARAFINDAKİ YOLDA DOLGU ÇALIŞMASI YAPILARAK YOL YÜKSELTİLECEK"

Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir ayrıca, "Bir de Çatalağzı tarafında daha sonra yol dolgu olacak, yol  yükseltilecek. Orayla ilgili  kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor." dedi.

"DENİZ DOLGU ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR"

Kaymakam Özdemir, Hisararkası sahilinde deniz dolgu çalışmasının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Ercan Demir