MALATYALI DEPREMZEDE BOZAN DEHŞET ANINI ANLATTI

6 Şubat 2023 tarihinde 04.17'de meydana gelen Kahramanmaraş'ta merkezi deprem 10 ilimizi etkileyecek büyük bir yıkıma sebep olmuştu.

Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem geride acılı hayatlar bıraktı

10 elimizdeki depremden zarar gören vatandaşlar ülkemiz genelindeki öğrenci yurtlarında kamu kurum ve kuruluşlarda misafir ediliyor

Malatya'da ikamet eden depremzede 62 yaşındaki Cafer Bozand, şimdi ailesiyle birlikte Zonguldak'ta misafir ediliyor.

Zonguldak'ta misafir edilen depremzede Cafer Bozant(62) Malatya'da depremin dehşet anlarını anlattı

"Gece 04.17'de büyük bir gürültüyle ve sarsıntı ile uyandık şu an o sarsıntıyı ve o anı tarif edemem ama müthiş bir sarsıntıydı. Tabii ilk depremle birlikte dışarı çıktık binalarımızı herhangi bir şey olmadı herhangi bir. Çıktıktan sonra enkazlara yardıma gitmeye çalıştık mahşeri bir durum vardı adeta.

İkinci depremden daha fazla etkilendik. Ben içme suyumuzu alıp eve çıkalım diye hazırlık yaparken ikinci depreme markette yakalandım. İkinci deprem kısa sürdü. Evimiz ikinci depremde yıkılmadı ama o eve girmeye artık cesaret edemedik.

İlk günün dehşeti ile birlikte çok büyük bir keşmekeş yaşandı

Depremin ardından kısa sürede arama kurtarma ekipleri gelmeye başladı. Kar yağışı ve buzlanma ulaşımı da aksattı.

Ben Zonguldak'a daha önce gelmemiştim İlk defa geliyorum.

Devletimize büyük bir geçmiş olsun ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabır diliyoruz. İnşallah milletimiz ülkemiz böyle bir şeyi daha yaşamaz böyle bir felaketi daha yaşamaz temennimiz bu" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi