Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, Zonguldak Belediye'si personel şirketinde görev yapmakta olan 714 personeli ilgilendiren yeni promosyon sözleşmesinin 2 Aralık'ta imzalanacağını ifade etti.
yeni sözleşmenin 3 yılı kapsayacağını belirten Osman Karataş, 14 bin 800 liralık kazanımın 2800 lirasının eski bankaya cayma bedeli olarak ödeneceğini belirterek şunları söyledi:

Belediye personel şirketinin devam eden promosyon sözleşmesi Akbank ile devam ediyordu. Ancak güncelleme talebimize Akbank'tan olumsuz talep gelince belediye şirket yönetimi ve sendika katkıları ile yeniden ihaleye çıkma süreci başladı. Yeni ihale sürecinde Yapı Kredi Bankası en yüksek teklif ile 14.800 lira ile ihale Yapı Kredi Bankası'nda kaldı. 2 Aralık ya da 5 Aralık'ta sözleşme imzalanacak ve Akbank'a bu cayma bedeli ödenerek Akbank ile olan promosyon sözleşmesi iptal edilecek. Cayma bedeli olarak 2800 lira ödeme yapılacak geri kalan 14.800 liradan 12 bin lirası arkadaşlarımıza dağıtılacak. Bu tarihten 3 yılı kapsayan dönemde promosyon anlaşması yapmış bulunuyoruz. İnşallah ilerleyen zamanda daha ileri yapılmak kaydıyla şimdiden hayırlı olsun diliyorum"

Osman Karataş ayrıca diğer belediyelerin personel şirketinde çalışanların da promosyon sözleşmelerini takip ettiklerini de sözlerini ekledi 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi