Promosyonları güncellemeyen bankalara Belediye-İş'den gözdağı.

Belediye İş Sendikası Zonguldak şubesi Başkanı Osman Karataş, "Promosyonları güncellemeyen bankalarla yolumuzu ayıracağız" dedi.

Belediye İş Sendikası Zonguldak şubesi Başkanı Osman Karataş, sendikaya bağlı belediyelerdeki şirket çalışanları ve kadrolu personellerin maaş promosyonları ile ilgili maaş promosyonu görüşmelerini işveren ile birlikte yürüttüklerini ifade etti.

Güncellemeye yanaşan ve yanaşmayan bankalar olduğunu ifade eden Sendika Başkanı Osman Karataş maaş promosyonları güncellemeyen bankalarla yollarını ayıracaklarını ve yeni bankalarla anlaşma yapacaklarını ifade etti.

Günümüz ekonomik şartlarda 25-30 bin liradan aşağı maaş promosyonuna imza atmayacaklarını ifade eden Belediye Sendikası Şube Başkanı Osman Karataş şunları söyledi:
"Promosyonla ilgili olarak bildiğiniz gibi Türkiye'de güncel enflasyon üst ortamdan kaynaklı alınan promosyonlar gerçekten özellikle bizim sendikaya bağlı olan Belediyelerde bu süreci bir işveren, ki işin tarafı olduğu için sendika olarak da biz bu taşın altına elimizi koyduk işverenler ile birlikte taleplerimizi. bankalara ilettik. Hemen hemen bütün Belediyelerde güncelleme taleplerimizi ilettik. Hüncellemeye yanaşan bankalar var yanaşmayan bankalar var. Güncelleme yanaşmayan bankalar ile ilgili cayma bedellerini ödeyerek bunlarla ilgili yeniden ihaleye çıkma süreçlerimiz var. Bunlar mesela Zonguldak Belediyesi'nde şirket çalışanları için Akbank bize, sağ olsun çok büyük Karlar elde ettiler bankalar özellikle çalışanlar sırtında karlarına kar kattılar ve şu anda bizim güncelleme talebimize sıcak bakmadılar ve biz de belediye personel şirketi olarak cayma bedenini bankadan talep ettik ve cayma bedeli belli olduktan sonra yeniden bir ihale sürecimiz başlayacak. Diğer Belediyelerde de aynı süreç devam ediyor. Onlar da karşılıklı güncelleme taleplerini ilettiler. Bize bağlı olan Belediyelerde bu süreç için karşılıklı görüşmemiz devam ediyorö arkadaşlarımızı bilgilendirdik. Zannedersem bu hafta sonuna kadar cayma bedellerini bize bildirecekler ve bize bildirdikten sonra da diğer bankalarla görüşmeyi yapıp yeniden ihale süreci başlayacak.

Kadrolu personelleri kapsayan güncelleme talepleri ise Vakıfbank'ta. Bunların promosyonları Vakıfbamk'ta ve vakohbank güncellemeye Sıcak baktı. Vakıflar Bankası süre uzatımı ile ilgili yeniden güncelleme teklifi vereceğiz dediler. O güncelleme teklifinden sonra da kurum bunu da değerlendirecek ve ona göre de bir yol haritası çizeceğiz.

Arkadaşlarımızın genel talepleri güncel Türkiye şartlarına baktığımız zaman rakamların nerelerde olduğunu Sizler de tahmin ediyorsunuz. 25, 30 nin lşra konuşulan yerlerde biz de bu rakamların altında olmaması büyük temennimizdir. Ve bu konuda bir yol haritası çizeceğiz ebette  İnşallah çalışanların en azından enflasyona karşı bir kazanımlara olsun istiyoruz. Bu görüşmeleri karşılıklı olarak işverenler ile birlikte yürütüyoruz"

Şu anda Zonguldak Belediyesi ile ilgili söyleyeyim Zonguldak Belediyesi'nin cayma talebi Zannedersem bu hafta sonuna kadar cayma bedellerini bize bildirecekler bildirdikten sonra kurum diğer bankalara tekliflerini gönderecek teklifleri onlar da alacak ve ona göre de karşılıklı görüşmeler yapacağız"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi