Başkan su tasarrufu istedi

Kuraklık nedeniyle barajdaki su seviyesinin %49'a kadar düştüğünü ve Zonguldak'ın 4 aylık suyu kaldığını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi:

"Bugün Ocağın 13 özellikler sosyal medyada ki geçen seneki eski Fotoğraflara baktığımız zaman kar fotoğrafları görüyorduk, şu an akşamları soğuk ama gündüzleri sıcak vatandaşlar kendilerini dışarı atıyor. Ama bizim risk yağış olmadığı için barajdaki seviyemiz kritik seviyeye düştü. Şu an güncel baraj seviyemiz %49larda bizim malum baraj kapasitemiz 25 milyon ton kapasitemiz şu an da 12 milyon metreküp kaldı buda yaklaşık 4 aylık suyumuz kaldığını gösteriyor. İnşallah yaradan rahmetini esirgemez de kar yağar. Doğanlı su kaynağından baraja hiç su akışı yok şu an ben yaklaşık 4 yıldır görevdeyim. %49 hiç düşmemişti. Rabbim rahmetini bereketini inşallah esirgemez de vatandaşımız susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalmaz."

KURAKLIK KONUSUNU ELE ALDIK

Başkan Selim Alan, metropoliten belediyeler Birliği meclis toplantısında kuraklık sorununu ele aldıklarını belirterek " metropoliten belediye birliği meclis toplantısı gerçekleştirdik. Biz 6 belediyeyiz merkez, Kilimli, Kozlu, Gelik, Çatalağzı, Muslu başkanları olarak bir aradaydık. Bu konuyu da görüştük önümüzdeki 10 gün boyunca kar ve yağmur yağışı gözükmüyor. Şu an yağışla ilgili elimizden bir şey gelmediği için dua edelim diyebiliyoruz. Su tasarrufu konusunda hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. 4 aylık suyumuz kaldı o yüzden tedbirli olmamız gerekiyor. Ama şu an dua etmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

KİLİMLİ VE KOZLU BELEDİYELERİNİ İDTARE EDİYORUZ

Metropoliten Belediyeler Birliği'ne Kilimli ve Kozlu belediyenin borçların artmasını değerlendiren başkan Selim Alan,"Kozlu ve Kilimli belediyelerinin metropoliten  belediye birliğine borçları çok arttı. Biz 6 pombayla beraber su basıyoruz, elektrik faturasında olağanüstü bir artış yaşandı. 2 milyon 700 bin gibi bir rakamla karşı karşıyayız. Elektrik maliyetinden dolayı faturalarımızda yükselme oldu. Bugüne kendi aramızda sorun olmadan getirdik bunu da böyle getireceğiz." dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi