İl Özel İdaresi'nde yeni kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne ilk ödenek aktarıldı. İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, "Geniş bir yol ağımız var. 4000 km. 380 köy 713 bağlı var. Bu alanda çöp toplamak kolay değil. Yani bunu düzenli hala getirmemiz gerekiyordu" dedi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Temmuz ayı 2 birleşimi gerçekleştirildi.

Açılış ve Yoklamanın ardından Bir önceki meclise ait tutanak özeti okunup oynandı ve gündem maddenin görüşülmesine geçildi

ÖDENEK AKTARILDI

Mecliste Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 2022 yılı Köylerdeki Evsel Katı Atıkların Toplanması harcama kaleminde bulunan 857.392,62 TL ödeneğin tenzil edilerek, İdare bünyesinde yeni kurulan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün Köylerdeki Evsel Katı Atıkların Toplanması harcama kalemine aktarılması ile ilgili konunun görüşüldü.

Konu ile ilgili ilgilenmeyi size başka Nejat karaveli meclis üyelerini bilgilendirerek, 'Bildiğiniz gibi arkadaşlar yeni müdürlüğümüz çalışmalarına başladı. Yoğun bir programınız var. Köylerdeki katı atıkların toplanması konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Geçtiğimiz aylarda yeni müdürlüğümüzü kurduk çalışmalarına başladı. Kendisiyle konuşmanızı tercih ederim arkadaşlar. Ben önerilerimizi söyledim. Hakan Çağlar bey arkadaşlar vekaleten bakıyor. Bildiğiniz gibi arkadaşlar geniş bir yol ağımız var. 4000 km. 380 köy 713 bağlı var. Bu alanda çöp toplamak kolay değil. Yani bunu düzenli hala getirmemiz gerekiyor. Bence en önemli şey çöp konteynırlarının sayısı. Bizden yoğun bir talep oluyor çöp konteynırları konusunda. Nüfus oranlarına göre çalışmalar yapılıyor. Bütün bu alanda ne kadar çöp konteynırı olması konusunda çalışma yapacak. Konteynır meselesini oranlayacak. Bu bizim envanterimizde duracak. Bizde bize talep geldiğinde bakacağız." dedi.

Ardından ödenin aktarılması maddesi mecliste oy birliği ile kabul edildi

ALAPLI - MOLLABEY KÖYÜ MERKEZ MAHALLESİ'NE ALTERNATİF YOL YAPILACAK

Alaplı İlçesi, Mollabey Köyü – Merkez Mahallesi yolunda alternatif yol yapımı için çalışmaların başlanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy bile de kabul edildi

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim tamamlandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi