Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü tarafından  "AB Projelerinde Başarının Sırrı" konulu panel düzenlendi. 

İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonunda gerçekleşen ve konusunda uzman Nelih Akay’ın konuşmacı olduğu panele, Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kurt, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, proje biriminden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Erdem Koltuk ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte;  konuşmacı Nelih Akay Avrupa Birliği Fon Kaynakları, Katılım Öncesi Mali Yardımları Sektörler, Küme Çağrıları ve proje hazırlama süreçleri ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi.

Akay, ayrıca Avrupa Birliği’ni bilimsel ve teknolojik açıdan güçlendirmek, küresel sorunlara çözüm getirmek gibi amaçlarla faaliyetler gösteren dünyanın en büyük projesi ‘Ufuk Avrupa’ (Horizon Europe) kapsamında ne gibi projeler hazırlanabileceği konusunda da açıklamalarda bulundu. Projeler hazırlanırken ben değil, biz fikriyle hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Akay, proje paydaşlarının gerek yurt içinden gerekse yurt dışından fazla olmasının projenin gücünü artıracağını ifade etti.

Mesleki eğitim konusundaki projelere Avrupa Birliğinin büyük önem verdiğini hatırlatan Akay,  küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) gelişimi, amaçları ve gençlerin yaralanacağı programlar hakkında da bazı bilgiler paylaştı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir söz alarak, Odamız tarafından gerçekleştirilen Avrupa Birliği Projeleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin projelerimize katkıları için teşekkür ederek birlikte yeni projeler gerçekleştirmeye devam edileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcıların soru ve önerileriyle devam eden etkinlik, Vali Yardımcısı Mehmet Türk’ün Uzman Nelih Akay’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi