Ülkemiz bir yandan "asrın felaketi " olarak kabul edilen büyük depremlerin yaralarını sarmak için çalışırken, bir yandan da seçimlere hazırlanıyor.

Şu ana kadar aday adaylığını açıklayan birkaç siyasetçi dışında, her partiden yeni aday adaylarının da yakın bir tarihte adaylıklarını açıklaması bekleniyor.

İlimizde, çeşitli siyasi partilerden kamuoyunda kabul gören, milletvekili olduğu takdirde Zonguldak'a ciddi hizmetlerde bulunması muhtemel siyasetçilerin isimleri artık yüksek sesle konuşulmaya başladı.

Mesela, MHP'nin adayı kim olacak ?..

Bu konuda gerek MHP tabanı, gerek Zonguldak kamuoyu büyük bir beklenti içine girmiş durumda…

Bu soru daha net bir biçimde şöyle de soruluyor ?..

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra, Zonguldak'tan millevekili adayı olacak mı, olmayacak mı?..

Sayın Kotra, bu soruyu daha önce birkaç kez yanıtladı.

" MYK üyelerinin hangi ilden, kaçıncı sıradan milletvekili adayı olacağına genel merkezimiz karar veriyor. Bizi nerden aday gösterirlerse, oradan aday olup, partimizin başarısı için var gücümüzle çalışırız. Ancak Zonguldak'tan aday olursam bundan şeref duyarım."

Özeti bu şekilde…

***

Murat Kotra, özellikle son iki yıldır ilimizde yaptığı çalışmalarla 7'den 70'e, köylüsünden kentlisine herkese ulaştı, adım adım tüm Zonguldak'ı birkaç kez dolaştı, birçok siyasi partinin temsilcisi kulüplerde, lokallerde tavla atarken, Murat Kotra hem partisinin seçim programlarını noksansız uyguladı, hem de Zonguldak'ın yaşamsal sorunlarını tespit edip, bu sorunların çözümü için mücadele etti.

Bu çalışmalar sonucunda maden işçileri, rödövans işletmeleri, esnaflar, köylerde ve kentlerde yaşayan vatandaşlarımız arasında kendiliğinden büyük desteğe sahip oldu.

MHP'nin yeni İl Başkanı Mustafa Öztürk ve ilçe başkanları ve yönetim kadroları ile yaptığı siyasi çalışmalar toplumda karşılık buldu, MHP'nin ilimizdeki çıtası yükseldi, bu durum birilerini rahatsız ettiği için manipüle edilmiş anketler bile düzenlendi.

Ne var ki, Ağustos böceği ile karıncanın hikayesi gibi, seçime çeyrek kala MHP önemli mesafe kaydederken, çalışmayanlar geride kaldı.

MHP bu seçimin Zonguldak'taki iddialı partisidir, doğru aday ile bir milletvekili çıkarması garanti olarak görülüyor.

***

O halde bu soruyu tekrar sormakta fayda var.

Murat Kotra, Zonguldak'tan aday olacak mı, olmayacak mı?..

Murat Kotra'ya sorulsa, aynı yanıtı vereceği için, İl Başkanı Mustafa Öztürk'e sormak daha isabetli olacak.

MHP, Zonguldak'ta seçimi kiminle kazanabilir?..

Sayın Öztürk'ten önce MHP tabanından ve kamuoyundan yükselen sesleri duyar gibiyiz.

MHP, Zonguldak'ta Murat Kotra ile seçim kazanır, bir başka aday bugüne kadar gelinen noktayı geri götürür, MHP'nin seçim kazanması başka baharlara kalır.

MHP il ve ilçe teşkilatlarının Zonguldak'ta böyle bir "hayal kırıklığı" yaşamaması için, MHP Genel Merkezi nezdinde "seçimi kiminle kazanacakları" yönündeki görüşü paylaşmaları gerekiyor.

Daha milletvekili olmadan, "Zonguldak milletvekili " gibi çalışan Murat Kotra mı?..

Yoksa, kazanılmış oyları bile kaybettirecek olanlar mı?..

Seçim zamanı geldi çattı…

MHP'nin bir an önce bu kararı vermesi gerekiyor.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi