İyi Parti Merkez İlçe Başkan Adayı Ruşen Çimen'den açıklama

*** İyi Parti İl Disiplin Kurulu Üyesi ve Merkez İlçe Başkan Adayı Ruşen Çimen 4 Aralık'ta yapılacak olan  Merkez İlçe Kongresi'nde başkanlığa aday olduğunu ve birtakım siyasi manevralarla aldaylığının engellenemeyeceğini söyledi.

2019 yerel seçimlerinde İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'in teklifi üzerine İyi Parti'ye katılıp, yine İl Başkanı'nın teklifi ile son anda Çatalağzı Belediye Başkanlığına aday olduğunu ve seçim sonucunda 52 değil, 50 oy aldığını vurgulayan Ruşen Çimen, " Seçime iki hafta kala beldede bulunan herkes tarafını belirlemişken, sadece partimi temsil etmek adına bile bile aday oldum. Aldığım 50 oy benim için çok değerlidir" dedi.

Çimen açıklamasında, yerel seçimin hemen ardından nüfus kaydını yeniden Kilimli'den Merkez İlçe'ye aldırdığını ve parti üye kaydının yeniden Merkez İlçe'ye aktarılması için Kilimli İlçe Başkanlığına bilgi vermesine rağmen işlemin gerçekleştirilmediğinin anlaşıldığını söyledi.

Durumun anlaşılması üzerine, İl Başkanı Yavuz Erkmen'e bilgi verdiğini ve parti üye kaydının Zonguldak Nüfus Müdürlüğü kayıtlarına uygun olarak Merkez İlçe'ye aktarılması için Kilimli İlçe Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığına yazılı olarak başvuruda bulunduğunu belirten Ruşen Çimen, buna rağmen halen işlemin gerçekleşmediğini ifade etti.

--- Açıklamasında, parti üye kaydının Kilimli İlçe Başkanlığından Merkez İlçe Başkanlığına aktarılmasının bilgisayar ortamında iki dakikalık bir işlem olduğunu vurgulayan Ruşen Çimen, bu tür siyasi manevralarla adaylığının engellenemeyeceğini söyledi.

Ruşen Çimen konuyla ilgili açıklamasında, " Benim hayatım sendikacılık ve siyasetle geçti. Böyle manevralarla adaylığım engellenemez. Nüfus kaydımın Merkez İlçe'ye kayıtlı olduğu ilimiz Nüfus Müdürlüğü'nde kayıtlı belgelerle sabittir. O tarihte, partimizin Kilimli İlçe Başkanlığına bilgi verdiğim halde, parti üye kaydım Merkez İlçe'ye aktarılmamıştır. Bu kez Sayın İl Başkanımızın da bilgisi dahilinde Kilimli İlçe Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığına üye kaydımın Merkez İlçe'ye aktarılması için yazılı başvuruda bulundum. Ancak, bilgisayar ortamında en fazla iki dakikada yapılacak bir işlemin halen yapılmadığı görülmektedir.

Böyle, kasıtlı hareket ederek, haksız ve hukuksuz bir şekilde adaylık engellenemez. Eğer engellenirse, durumu Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ve partimizin üst yönetimine tüm ayrıntısı ile bildireceğim gibi, kongrenin iptal edilmesi yönünde yargıya başvuracağımın da bilinmesini istiyorum.

Tekrar ediyorum.

Ben, İyi Parti Merkez İlçe Başkanlığına adayım. Kendime ve ekibime güveniyorum. Kongremizin demokratik bir ortamda, kimsenin hukuku çiğnenmeden, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde yapılmasını istiyorum. Bu kongreden partimizin yara almadan, güç kazanarak çıkması için benim ve ekibimin gösterdiği hassasiyetin, herkes tarafından gösterilmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

RUŞEN ÇİMEN KİMDİR ?..

Emekli işçi, sendikacı, siyaset adamı.

1980 öncesinde sıkıyönetim şartlarında Çatalağzı Belediyesi'nde grev kararı alıp, beldede grev çadırları kurması ve görüşmeler sonucunda işçilere 6 kat ücret artışı sağlaması ile tanındı.

DSP'de ve Genel İş Sendikası'nda yöneticilik yaptı.

Bugüne dek çeşitli siyasi partilerin yönetim kademelerinde görev alan ve yüksek haysiyet divanı üyeliğine kadar yükselen Ruşen Çimen, 2019 yerel seçimleri öncesinde İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'in teklifi ile İyi Parti'de katıldı.

Halen İyi Parti İl Disiplin Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi