350 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı’na nefes olmak için fidan dikimi gerçekleştirdi.Programa,Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç,Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, 24-26’ncı Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Kaymakamlar ve protokol üyeleri ile çok sayıda orman bölge müdürlüğü çalışanı katıldı.

VALİ TUTULMAZ’DAN OBM MÜDÜRÜ’NE TALEP

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasında,"Ülkemiz son zamanlarda bu konuyla ilgili ciddi kampanyalar yürüttü. Orman teşkilatı, son dönemlerde değerini artıran bir teşkilat. Bilhassa yaz dönemlerinde meydana gelen yangınlar yüreğimizi yaktı. İlimizin yüzde 56’sı ormanlık alan. Hem odun dışı alanda hem de kereste alanında önemli yatırımlar yapılıyor. Ancak bölge müdürümüz ile anlaşamadığımız noktalar oluyor, orman alanlarında sanayi bölgesi bulmakta zorlanıyoruz. İlimizde sanayi arsalarının çıkarılması konusunu bölge müdürümüzden talep ediyoruz. Sanayi anlamında ilimizde girişimci bir ruh var.” dedi.

ORMANLAR BİZE EMANET

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yaptığı konuşmada,"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edildi.

Vatandaşlarımızın da teveccühleriyle bugüne kadar, “Geleceğe Nefes” kampanyamızla, tarihî bir fidan dikme seferberliği gerçekleştirdik, rekorlar kırdık.2019 yılında 65 bin, 2020 yılında 143 bin, 2021 yılında 168 bin olmak üzere toplam 375 bin fidanı toprakla buluşturduk.Türkiye bir şahlanış dönemine girmiştir. Cumhuriyetimiz 2023’te yeni bir yüzyıla adım atacak.Bu yıl, 7’den 70’e hepimizin dikeceği binlerce fidan Türkiye Yüzyılı’na nefes olacak. Bartın, Karabük ve Zonguldak İlimizin 14 farklı noktasında 1.729 dekar alanda aynı anda 350.000 adet fidanı toprakla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz."dedi.

CAN SUYU VERİLDİ

Konuşmaların ardından ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Türk bayrağının simgesi olan hilal ve yıldız şeklinde dikilen fidanların bulunduğu bölgede incelemelerde bulunuldu.

(HABER:ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi