AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Haftalık Yönetim Kurulu Toplantısı Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek Başkanlığında gerçekleştirildi.

AK Parti Teşkilat Binası Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Merkez İlçe Koordinatörü Burhan Onuk ve Yönetim Kurulu üyeleri katılım sağladılar.

Toplantı mahalle ve belde başkanlarının raporlarının alınması ile başladı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek "Bu hafta hep birlikte şahitlik ettiğimiz en önemli konumuz Karadeniz Doğalgaz keşfi çalışmasıdır.

Türkiye tarihinin en büyük keşfi olan Karadeniz’deki 540 milyar metreküp doğalgazın karaya çıkartılması için borular, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı program ile icrasının gerçekleştirilmesiydi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Filyos'ta "Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreninde  2023'ün birinci çeyreğinde ilk fazda üretilecek günlük 10 milyon metreküp doğal gazı milli iletim sistemimize aktarmış olacağız." diyerek bu önemli projenin gerçekleşmesi ile ilgili müjdeyi vermiş oldu. Karadeniz kıyısından 170 km uzaklıktan çıkartılacak doğalgaz için çalışmalar tam gaz devam etmektedir.

Bu konunun önemini halkımızla paylaşmak adına bu hafta gerçekleşecek mahalle ve belde toplantılarında tek gündemimiz bu olacaktır. Teşkilatlarımızı bilgilendirerek halkımıza bunu anlatacağız. Yıllardır konuşulan bir konuyu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleri ile hayata geçirmiş olacağız. Ülkemizin konuttaki doğalgaz ihtiyacını tüm çalışmalar tamamlandığında yüzde 30 gibi bir bölümünü karşılıyor hale geleceğiz. Yerli ve milli imkanlarla  gerçekleşen her adım ülkemize güç katmaya devam edecek. Bu proje yapım aşaması ile dünya da örnek bir proje olma özelliği de taşımaktadır. Millet ve devlet olarak bunun kazanımlarını hep birlikte hissedeceğiz " dedi.

Toplantıda son olarak haftalık gerçekleştirilecek programların istişaresi yapıldı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi