Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentin tarihi mahallelerinden olan Akarca’da sokak düzenlemesi çalışmalarında sona yaklaştıklarını açıkladı. Düzenlemeler bitince Kayabaşı bölgesinde yeni bir Sanat Sokağı oluşacağını aktaran Başkan Posbıyık, “Burada yaptığımız düzenlemeler örnek olacak” dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve teknik ekip ile birlikte belediye hizmetlerini tanıtım gezisi kapsamında Akarca Mahallesi’nde devam eden sokak düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi.
‘Akarca’da yeni bir Sanat sokağı oluşuyor’ diyen Başkan Posbıyık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Ereğli’nin en eski tarihi yerlerinden biri olan Kayabaşı bölgesini güzelleştirmeye çalışıyoruz. 7 dönümlük bir alan. Burasını bir Sanat Sokağı haline dönüştürmeye çalışacağız. Bazı tarihi eşya, incik-boncuk satanlara da burada yer vermeye çalışıp bir hareketlilik oluşturmayı planlıyoruz. Sokağı parke taşlarıyla yeniliyoruz. Taşların arasında ışıklandırmalar da olacak. 
Birde bu sokak üzerinde mitolojiye göre bir söylem var, kuyudan deniz Kızı’nın çıktığına dair. Deniz kızı heykelini yaptırdık, yanına bilgilendirme panosu da yaptırıyoruz. Bahsi geçen Akkuyu’nun üzerine koyacağız Deniz Kızını. Burada yaptığımız düzenlemeler örnek olacak. Bölge halkımıza hayırlı olsun.”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi