Fevkani Köprü esnafının, köprünün yıkılmaması için yaptığı başvuru adli tatil dolayısıyla nöbetçi heyet tarafından reddedildi. Fevkani köprü altı esnafının hukuki mücadelesi ise devam ediyor. Kanal Z ekranlarında yayın yapan Murat Altay'ın sunduğu "Zonguldak'ın Nabzı" programına katılan fevkani köprü altı esnafları Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve milletvekillerine seslendiler.

BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTSUN

Başkan Selim Alan'ın kendilerini dikkate almayarak randevu vermediklerini belirten bir esnaf,"Mesele köprünün yıkılması değil,bize yapılan haksızlıktır.Bize verilen yerlerde ticaretimizi yapamayacağımızı, şartlarımızın tutmadığını söyledik. Belediye Başkanı bize verdiği sözleri tutmadı.Projeden bahsetti biz ortada proje görmedik. Bu şehrin belediye başkanı olmuş bir insan bize randevu vermek zorundadır.Biz gününde kiramızı ödediğimizden dolayı Selim Alan bize teşekkür belgesi verdi.Kirasını ödemeyenlerin arkasında kim var. Ali Bektaş fevkaniyi yıkacağım dediği için seçimi kaybetti. Bu köprüde risk varsa yıkılsın. Ancak raporlarda onarılabileceği belirtiliyor. Hizmetin karşısında değiliz. Bizi hor kullanıyorlar.Buradaki esnaflar kiraya çalışıyor" dedi.

YIKIMA DEĞİL MAĞDURİYETE KARŞIYIZ

Bir esnaf ise 50 yıldır esnaflık yaptığını ve kazandığı para ile ailesini geçindirdiğini belirterek,"Acılık'ta yapılan iş merkezinde fiyatlar yüksek bize orayı gösteriyorlar. Ev yapacaklarına hepsini ofis yapsalardı bizde uygun fiyata alabilseydik. TOKİ bize ofis alamıyorsan ev al diyorlar. Biz evi ne yapacağız. 86 dükkan var köprü altında. Pandemi zor geçti. Herkesin bankaya borcu var. Köprü altından 2500 işçi evini geçindiriyor. Esnaf odalarının olduğu yer var. Bizler oraya bir yer yapalım, maliyetlerini karşılayalım diyoruz. Köprünün de önü açılsın. Kimse yıkılmasına karşı değil, köprü yıkılırken yer gösterilmemesine karşıyız." dedi.

EZİYET ETMEYİN, EMPATİ YAPIN

Başka esnaf ise," halkımız şunu bilsin köprünün yıkılmasına karşı değiliz. Zonguldak'ın önü açılacak ise yıkılsın. Biz acılıkta iş yapamayız ve ücretler fazla. Yaşım 45 bu saatten sonra devlet beni işe almıyor. Devletin almadığını özel sektörde almıyor. Başka kaynağım yok. 2 evladıma buradan kazandığım parayla bakıyorum. Sosyal devlet bumudur. Devletimize yük olmamaya çalışıyoruz. Ama bize eziyet etmeyin, empati yapın. Mağduriyetin kıralı yaşanıyor. Bize kura çektirecekler çıkarsan iş yeri alabileceksin. Çıkmazsan ev alırsın diyorlar. Biz evi ne yapalım ticaret yapıyoruz "dedi.

BAŞKAN BİZDE PARA VAR SANIYOR

Bir başka esnaf da,"50 metre kareye 90 metrekare parası ödüyoruz. Belediye Başkanımız çok paramız var sanıyor. Bankalara borçluyuz. Başkanımız bize sizleri kiradan kurtarıp mal sahibi yapacağız diyor. Nasıl bizi mal sahibi yapacak zaten borçluyuz."dedi.

ZONGULDAK'A SAHİP ÇIKIN

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar'ı Zonguldak'tan bir daha vekil görmek istemiyoruz diyen esnaf ise,"Kendisi de bu şehirde esnaflık yapıyor ve bize randevu vermedi. Zonguldak'ın rezilliğine bakın hastane yapılacak kız mesleği yıkalım diyorlar. Her şeyi yıkmak istiyorlar. Kente sahip çıksınlar" dedi.

KİRASINI ÖDEMEYENLER AÇIKLANSIN

Kirasını ödemeyen esnafların açıklanmasını isteyen esnaflar,"Kamunun malını kim bedelsiz kullanıyorsa hukuki işlem yapılsın. Hepimiz haksızlığa uğruyoruz. Raporlarda köprü yıkılsın denilmiyor, onarılabileceği belirtiliyor. Risk varsa o zaman köprünün üzeri otopark olarak neden kullanılıyor. Onarımı maliyetli olmasından dolayı yıkılmak isteniyor. Esnaflar olarak mağduruz. Bu karardan dönülmeli. Yada bizleri mağdur etmesinler" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi