Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden " 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak ?" sorusuna, aday açıklanmadan bir aydan daha fazla zaman önce, 5 Şubat 2023 tarihinde Yeni Adım Gazetesi internet sitesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde de Yeni Adım Gazetesindeki köşe yazısında kesin bir dille yanıt veren Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Adım Gazetesi köşe yazarı Simge Kırlı'nın öngörüsü tam isabet kaydetti.

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olacağını, 6'lı masadan önce açıklayan Simge Kırlı, sözkonusu köşe yazısında "Üzerine basarak söylüyorum, Millet İttifakının adayı Sayın Kılıçdaroğlu, adaylığını kamuoyuna açıklayacaktır." diyerek, son derece iddialı konuşmuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önce masayı terk edip, sonra geri dönmesinin ardından geçtiğimiz Pazartesi günü 6'lı masayı oluşturan genel başkanların ortak açıklaması ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi.

Böylece,Simge Kırlı'nın Ankara'dan sağlam kaynaklardan aldğı bilginin ne derece doğru ve sağlam bilgi olduğu da anlaşılmış oldu.

İŞTE O YAZIDAN ADAY AÇIKLAMASI

"Üzerine basarak söylüyorum,

Millet İttifakının adayı Sayın Kılıçdaroğlu," 

Adaylığını kamuoyuna açıklayacaktır,

Şayet istihbaratım beni yanıltırsa bu kez,

Kamuoyundan özür dilemeyi de bilirim,

Kılıçdaroğlu oy oranını artırır mı bilinmez,

Ancak kıyasıya bir seçim mücadelesi göreceğiz,

Kimine göre Cumhur İttifakı yeniden seçilecek,

Meclis çoğunluğu Millet İttifakı’nın olacak,

Şimdiden ne dersek boş,

14 Mayıs’ta halk iradesini sandıkta gösterecektir."

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi