Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkan Tuncay Güngör,  Karaelmas Turizm Ekspresi'nin başlayacak olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.
Karaelmas Turizm Ekspresi güzergahı tanıtıldı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Ankara-Zonguldak hattında yeniden başlatılması planlanan 'Karaelmas Turizm Ekspresi' ile Çankırı’ya geldi. Ekspresin güzergahı ise turizmcilere tanıtıldı.
Karaelmas Turizm Ekspresi güzergahı tanıtıldı.Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, turizmcilere güzergah tanıtımı amacıyla düzenlenen ve Ankara'dan hareket eden Karaelmas Ekspresi ile Çankırı Garı'nda mola verdi. Burada açıklamalarda bulunan Alpaslan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. tarafından Ankara-Zonguldak hattında başlatılacak 'Karaelmas Turizm Ekspresi' seferinin ilerleyen günlerde hizmete alınacağını belirtti. Alpaslan, “Karaelmas Turizm Ekspresi'yle ilgili olarak daha önce sayın milletvekillerimizin girişimiyle Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkmıştı ve bu güzergah başlamıştı. Biz de bunun realize edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. En başta bu Karaelmas treninin, turizm ekspresi olması yönündeki çalışmalarımızda sona yaklaşmış durumdayız. Bunu tekrar profesyonel turizmcilerle başta turizm seyahat acente sahipleri olmak üzere onlarla tekrar bu tur üzerinde yolculuk yaparak seyahatin tüm boyutlarıyla değerlendirilmesinin daha efektif daha verimli olması için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

GENÇER: MAYA TUTTU VE ÇOK GÜZEL BİR HABER

 Ankara Ulus arası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı tunçay Gençer yaptığı açıklamada  Karaelmas Turizm
Ekspresi'nin yeniden faaliyete başlayacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Hayırlı olsun
Mutluyuz. Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği olarak TCDD Genel Müdürlüğü’nde ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda (Batıkaradeniz Ekspresi) veya (Karaelmas Ekspresi) adı altında bir turizm ekspresinin yapılmasının önemini defalarca gerekçeleriyle anlatmaya çalıştık. İlgili Bakanlığın da değerli çalışmalarını öğrendik. 
Bu konular göle maya çalar gibi görülüyor uzaktan bakılınca. 
Ama maya tuttu. 
Haber ne güzel!
Allah tamamına erdirsin" ifadesini kullandı.

(Haber -Ercan Demir)

Yeniden başlıyor! Karaelmas Turizm Ekspresi güzergahı tanıtıldı - Son  Dakika Haberleri Milliyet

Editör: Haber Merkezi