Küba'nın efsane lideri Fidel Castro'nun, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Altatürk'e hayranlığını ifade eden pek çok sözü var ama, bunlardan çok öne çıkanı şudur :

"Atatürk bir yıldızdı, kaydı ve sizin ülkenize düştü "

Fidel Castro, kendi üslubu ve bakışı ile böyle ifade etmiş, çok üst düzeyde bir hayranlık ifadesi…

Atatürk'ün sağlığında ve vefatı sonrasında bütün dünya liderlerinin buna benzer hayranlık ifade eden sözleri mevcuttur.

Sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin yetiştirdiği en büyük asker ve devlet adamlarından birisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim inancımıza göre, Cenab-ı Allah'ın, Türk Milleti'ne bir lutfu ve armağanıdır.

***

Atatürk'ün, dünya görüşünün toplamını üç büyük ana başlıkta toplamak olasıdır…

Vatanseverlik, çağdaşlık ve milli irade…

Ülkemizi işgal eden emperyalist devletlere karşı Milli Mücadele'yi başlatan ve Türk Milleti'ne liderlik eden Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasını milli iradeye dayandırıp, tarihte emsali görülmemiş büyük bir zafer kazandırmıştır.

Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas kongreleri bunun eseridir. 7 düvele karşı sürdürülen büyük bir savaşın içinde TBMM'ni kurup, savaşı milli iradenin yönetiminde sürdürmesi de Atatürk'ün milletine olan güven ve bağlılığının en somut göstergesidir.

***

Mustafa Kemal'i, "Atatürk" yapan değerler, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkı, ülkemizin muasır medeniyetlerin üzerine çıkacak şekilde imar ve inşa edilmesi ve bütün bunların milletle birlikte, milli iradeni'nin yönetiminde yapılmasını öngören değişmez ilkeleridir.

Atatürk'ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu esasların üzerine inşa edilmiş, Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayarak yurdumuzun demiryolu ağı ile donatılması, çok sayıda fabrika kurulması, tarımsal faaliyetler ve daha Atatürk'ün sağlığında "uçak üreten" bir ülke konumuna gelinmesi, "askeri zaferlerin ekonomik zaferlerle taclandırılması" yolundaki adımlar olmuştur.

Eğer, 1936'lı yıllarda uçak üreten Türkiye, aynı şekilde yoluna devam edebilseydi, günümüzde uzay sanayiinde bir numaralı ülke olurdu.

Ne yazık ki, Türkiye'nin uygarlık yolculuğu zaman zaman kesintiye uğratılmış, özellikle 1960'tan itibaren 10 yılda bir milletimizin başına musallat olan darbe ve muhtıralarla, hem milli irade katledilmiş, hem de ülkemizin uygarlık yolculuğu kesintiye uğratılmıştır.

Son olarak, dış güçlerle işbirliği halinde devletimizi ele geçirmeye kalkışan vatan haini FETÖ darbe girişimi, bizzat milletimizin kendi iradesine sahip çıkışı ile engellenmiş ve Türk Milleti o güne değin benzeri görülmemiş bir demokrasi zaferine imza atmıştır.

***

Atatürk hepimiz gibi faniydi, insandı, Allah'ın bir kuluydu…

Vatan ve millet sevgisi ile yoğrulmuş kısa ömrüne çok büyük işler sığdırmış, tarihin ender rastladığı bir lider…

Vefatının 84. Yıldönümü'nde, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusumuzun lideri, büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyoruz.