Zonguldak’ta, Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmamhatip Lisesi’nde, ‘Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda’ konulu oratoryo düzenlendi. 

Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84’üncü yılı nedeniyle Zonguldak Fen Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen oratoryo gösterisine; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve il protokolü katıldı. 

Oratoryp öncesinde ise Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Atatürk konulu resim sergisini inceledi.
Vali Tutulmaz ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ayrıca arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle Atatürk ile yan yana fotoğraf çektirdiler
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından video gösterimi yapıldı. 
Arkasından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fen Lisesi Müdürü Murat Sevin yaptı. Sevin; “Büyük asker, siyaset ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84’üncü yılında anmak için bir araya geldik. Aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında Büyük Önder Atatürk’ü sevgi ve saygıyla anıyorum.” diye konuştu. 
Zonguldak Fen Lisesi öğrencisi, güne dair ‘Mustafa Kemal’ler Tükenmez’ adlı şiirini okudu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Atatürk temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 
Son olarak Zonguldak Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen oratoryo sunuldu. 

(Haber:Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi