İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, 10 Kasım anma törenleri kapsamında “Atatürk Kurtuluş Savaşında Oratoryosu”nun metnine müdahale edilip kısaltıldığı, Büyük Önderi özetleyen bazı cümlelerin metinden çıkartıldığını iddia ederek tepki gösterdi.
Atatürk’ten rahatsızlık duyan, Atatürk’ü anlatan sözlerden rahatsızlık duyan, bugünlerimizi kendisine borçlu olmamıza rağmen bunun dile getirilmesinden rahatsızlık duyanları kınadığını belirten İl Başkanı Yavuz Erkmen şunları söyledi:

“10 Kasım “Büyük Önderimiz Atatürk’ü anma törenleri” kapsamında Valiliğimizce düzenlenen programlardan biri olan “Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen “Atatürk Kurtuluş Savaşında Oratoryosu” nu tüm davetlilerle birlikte izledik. Oratoryonun gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmen arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Ancak dikkatimizi çeken ve böyle önemli bir günde oratoryonun metnine müdahale edilip kısaltıldığı, Büyük Önderi özetleyen bazı cümlelerin metinden çıkartıldığı böylelikle oratoryonun kısa sürede bitirildiği olmuştur. 
Sayın Valimizin konudan haberi olduğunu sanmıyoruz. Atatürk’ten rahatsızlık duyan, Atatürk’ü anlatan sözlerden rahatsızlık duyan, bugünlerimizi kendisine borçlu olmamıza rağmen bunun dile getirilmesinden rahatsızlık duyanları kınıyoruz. Niye Cumhuriyeti’mizin kurucusu, büyün milletlerin örnek aldığı bir insanı anlatmaktan, anlatılmasından rahatsızlık duyuyorsunuz. Öğretmen arkadaşların ve öğrencilerin yüz ifadelerine bakıldığında Büyük bir önderi eksik anlatmanın, büyüklüğünü tam olarak yansıtamamanın üzüntüsü yansıyordu. Sayın Valimizin konuya el atmasını ve Atatürk’ten rahatsızlık duyan bu nedenle metinde değişiklik yapıp, metni kısaltan kimlerse onların tespit edilip Eğitim camiası içinde yer almamasını sağlamasını bekliyoruz. O kişilere vereceğimiz cevap Büyük Önder Atatürk ve onun en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak, Atatürk’ün fikir ve ilkeleri yolumuzu aydınlatacaktır. Onu Türk Milletinin kalbinden silip atamayacaksınız. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi