Sosyal Güvenlik il Müdürü Erkin Avcı konuk olarak katıldığı Olaylara Bakış Programında çok önemli açıklamalarda bulundu.

SGK İl Müdürü Avcı, EYT düzenlemesinin Aralık ayı içerisinde Meclise sunulacağı yönünde Bakanın açıklamalarda bulunması üzerine Kurum olarak yoğun bir hazırlık sürecine girdiklerini belirterek, sürecin sorunsuz yürütülebilmesi için İl Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Merkezlerinde programlamalar yapmaya başladıklarını belirtti. 
EYT kapsamına girmesi muhtemel sigortalılarında kendi programlamalarını yapmaya başlamalarının önemine değinerek sigortalıların bilinçli hareket etmelerinin önemini belirten açıklamalarda bulundu. Yapılması gerekenleri İki başlık altında açıklayan Avcı, bu iki konuda üzerine düşeni yerine getiren sigortalılar hem emekli aylık işlemlerinin sorunsuz ve erken tamamlanmasını sağlamış olur, hem de madden önemli kazanç elde etmiş olurlar diyerek altını çizerek şu iki başlığa yer verdi.

1-Aylık bağlanması için gerekli gün şartını yerine getirmemiş olanlar, en geç 31 Aralık 2022 tarihi akşamına kadar borçlanma kapsamına girecek (Askerlik Süreleri, Doğum yada Analık Süreleri, Doktora veya Uzmanlık Öğrenim Süreleri v.b) sürelerini borçlanma talebinde bulunmaları halinde 01 Ocak 2023 tarihinde uygulamaya başlanacak yeni asgari ücret tutarından etkilenmemiş olurlar. 

2-Farklı sigorta kollarına tabi çalışması olanlar (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ile Geçici 20 madde sandıkları) gün toplama talebinde bulunarak dosyalarının yasa öncesi birleştirilmesini sağlayabilir. İş ve işlemlerinin daha erken ve sorunsuz sonuçlanmasını sağlamış olurlar dedi. 

Bu iki başlık altında verilen işlemleri direk e-devlet üzerinden gerçekleştirmek en kolay yöntem olup, Kuruma verilecek, borçlanma talep dilekçesi ve gün toplama talep dilekçesi ile de gerçekleştirmek mümkündür. Borçlanmaların posta yoluyla gönderilmesi durumunda mağdur olunmaması için mutlaka iadeli taahhütlü gönderim yapılması hususunda da uyarıda bulunan Avcı,çok önemli bir döneme giriyoruz bu süreci karşılıklı anlayış içerisinde sorunsuz tamamlamayı ümit ediyoruz dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi