İL BAŞKANI AVCI'YI BAKAN ÖZER ARADI

KGD'yi ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Muhammer Avcı, "Filyos merkeze bağlanabilir mi" sorusuna "Neden Olmasın" cevabını verdi.

Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, gazetecilere açıklama yaptığı esnada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer telefonla arayarak görüşme gerçekleştirdi.
AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı beraberinde merkez ilçe başkanı Mükerrem ayçiçek ve AK Parti il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte KGD'Nni ziyaret etti.
Ziyarette KGD Başkanı Mustafa Emel hoş geldiniz diyerek konuklarına ziyaretten duydum memnuniyetini dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı da yatırımlar ile ilişkin açıklamalarda bulundu, gündeme dair değerlendirmeler yaptı ve gazetecilerin, Filyos projesi hastane havaalanı ve yatırımlarla ilgili sorularını cevaplandırdı.

AK PARTİ’DEN KGD’YE ZİYARET

AK Parti Başkanı Muammer Avcı, Teşkilat Başkanı Mustafa Çağlayan, Ak Parti İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Ak Parti İl Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Akardaş, Ak Parti Sosyal Politikalar Başkanı Pamuk Cansız, Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) ziyaret etti.

Ziyarette Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) Başkanı Mustafa Emen, yönetim kurulu üyeleri ve Gazeteciler hazır bulundu.

Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) Başkanı Mustafa Emen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,
“Çok teşekkür ediyorum. Gereken mevzuatları arkadaşları sorarlar. Bir rahatsızlık geçirdim. Şuanda iyiyim. Görevimin başına geldim. Ak Parti İl Teşkilatımızı da davet edelim. Hoşgeldiniz” dedi.
AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Öncelikle Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanımız ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Eksik olmasınlar. 15 Ağustos 2022 itibariyle Ak Parti İl Başkanlığına tebliğ edildi görevimiz. O günden bugüne kadar teşkilatlarımızla uyumlu şekilde mahalle ve köy temsilcilerimizle buluşmalar yapıyoruz. Bölgemizde hükümet nezdinde yerel anlamda takip ediyorum. Tekrar geçmiş olsun diliyorum”dedi.
‘Zonguldak’ta ciddi çalışmalar var’
Zonguldak’ta ciddi çalışmaların olduğunu ifade eden Başkan Avcı, “Şunu belirtmek isterim. Kim ne demiş bilmiyorum. Biz halkımız arasında geziyoruz. Zonguldak halkımız şunu biliyor. Cumhuriyetin ilanın hemen arkasında cumhuriyetimizin ilk vilayeti Zonguldak oldu. Bağrında bulunduğu Taşkömürü Demir Çelik Türkiye’nin ticaret üssü olmuş. Türkiye’nin kendi kendine yetebilen şehri olmuş. Türkiye’nin son olarak enerji üssü olarak adım atmış. 5 bin maden şehidi olan Zonguldak. Böylesine ülke ekonomisine katkısı olmuş. 2002 yılında Cumhurbaşkanımızın riyasetinde kurulmuş. Siz tabelaları asın halk bizim partimizi kurar demişti. Zonguldak’ta ciddi çalışmalar var.”
‘Kilimli-Muslu arasında 480 metre tünel açımı gerçekleşti’
Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı, Kilimli-Muslu arasında 480 metre tünel açımı yapıldığını söyleyerek, “Kilimli-Muslu arasında tünel olarak geçiyoruz. Bölünmüş yolumuz var. 480 metre tünel açımı gerçekleşti. Muslu-Filyos arasında tünel açımı gerçekleşti. Saltukova arasında köprünün bulunduğu bir proje için ihalesi yapıldı. Filyos Vadi projesinde olanı biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin üçüncü büyük limanını inşa etti. Orada Allah bize doğalgaz verdi. 540 metre küp doğalgaz var. Kozlu Türkali mevkini düşünün 12 km hat enerji üssü kuruluyor. Karadan, gazın çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Aynı zamanda karayolun ana terminaline bağlanması için 210 km’lik çalışma sürüyor” şeklinde konuştu.
‘Muhalefet milletvekillerimi kaale almıyoruz’
Muhalefet milletvekillerini kaale alamadıklarını dile getiren Başkan Avcı, “İkinci makas mevkiinde Ilıksu mevkiinde devam edecek çalışmamız var. Deli Hakkı’dan Alaplı’ya bağlanacak çalışmamız var. Devrek-Ereğli yolu arasında projenin hayata geçmesi için projeler sürüyor. Diğer yandan yerel anlamda ki çalışmalarımız var. Muazzam bir çalışma içerisindeyiz. Muhalefet milletvekillerini kaale almıyoruz.”
‘Çok yakın zamanda hastane hizmete girecek’
Yeni hastanenin çok yakın zamanda hizmete açılacağını ifade eden Başkan Avcı, “Devrek, Çaycuma Devlet Hastanemizi açtık. Hastanede ki kanalizasyon gündeme getirenler. Bu konuyla alakalı çözümümüzü yaptık. Hastaneyle alakalı kazan dairesinde ufak bir problem vardı. Bir ekip geldi. Onlar çalışmalarını tamamladılar. Çok yakın zamanda poliklinik hizmetlerine başlıyoruz.”
‘Yayla Ortaokulunu TTK’nın Yayla Konağı yanında ki araziye yapacağız’
Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı, Yayla Ortaokulunun Yayla konağına yapımı için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Yeni hastanenin yakınında bulunan Yayla Ortaokulunun depreme dayanıksızlığından dolayı Yayla Konağının olduğu kısma yapılması için çalışmalarımız var. Buraya taşıyalım 24 derslik okul binası yapalım. Öğrencilerimiz burada eğitim öğretim olarak devam etsinler” şeklinde konuştu.
Zonguldak’ta uçuş kültürü oluştu’ 
Zonguldak’ın uçuş kültürünün oluştuğunu ifade eden Başkan Avcı, “Havalimanıyla çok kritiğini yaptık. Havalimanı açılıp kapandı. Burada yolcu sayısı azdı. Gerek yurt içi gerekse Avrupa’ya biz bunu ispat ettik. Zonguldak’ta yavaş yavaş uçuş kültürü oluştu. Bununla alakalı konulara yakın duracağız. Saadet hanımında özel takipleri var.”
‘Sosyal konut projesinin startını Cumhurbaşkanımız verecek’
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle Çaydeğirmeni'nde yapılacak olan sosyal konut projesinin kura çekimine katılacağını ifade eden Başkan Avcı, “
395 konutluk bir ihale süreci tamamlandı. 109 kişisinin kurası çekildi, geri kalan 295 kişinin kura çekimi yapılacak. Bu da ikinci etap kısmı. Cumhurbaşkanımız Cumhuriyet tarihinin sosyal konut müjdesini verdi. Üçüncü etap çalışması var. Arazi büyük. Hem sağlık anlamında sağlık ocağı nezdinde bir çalışma olacak. Bu işle alakalı Cumhurbaşkanımız Çaydeğirmeni'nde telekonferansla katılarak startı verilecek.”

Filyos'un merkeze bağlanması neden olmasın

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı filyos'taki doğalgaz çalışmaları bilgi verdi. Zonguldak Filyos arasındaki karayolunun tamamlanmasıyla birlikte filyos'un 16 dakikaya ineceğini ifade eden il başkanı Muammer Avcı, biliyorsun ilçe olma isteği mi değerlendirdi.
Başkan avcı, "biz daha çok projenin şu anda tamamlanmasıyla doğalgaz boru hattının tamamlanması ve İslam'ın arttırılması ile ilgileniyoruz. İleriki planda Filyos'taki mavi ve beyaz yakalılarının Zonguldak'ta ikameti konusunda çalışma yapacaklarını ifade etmesi üzerine, "Peki daha da ileri gidersek Filyos'un merkeze bağlanması söz konusu olabilirmi" sorusuna "neden olmasın ki" cevabını verdi.

Başkan Avcı, Havaalanının her geçen gün daha da büyüdüğünü ve yolcu kapasitesinin arttığını söyledi.

ENERJİ MERKEZİ KURULUYOR..
AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı şu anda Kozlu ile Türkali arasında deniz tabanında enerji merkezi kurulduğunu belirterek Zonguldak'ın enerji üstü haline geldiğini ifade etti

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi