Tüketici Hukuku Uygulamaları Semineri.
Zonguldak Barosu tarafından meslek içi eğitim semineri düzenlendi.
Zonguldak Öğretmenevi'nde düzenlenen seminere Avukatlar yoğun ilgi gösterdi.

Seminere katılan avukatlara Yargıtay 6.Hukuk Dairesi üyesi İlhan Kara ve Ankara Barosu avukatlarından Bilgen Özcanlı tarafından Tüketici Hukuku Uygulamaları konusunda bilgiler aktarıldı.

Yargıtay 6.Hukuk Dairesi üyesi İlhan Kara, Tüketici Hukuku Uygulamalarının gazetecilerin Arapça beyaz eşya gibi promosyon ürünlerinin dağıtımı sonrasında geliştiğini ifade etti.

Seminer sonunda ise katılan avukatlara katılım belgesi verildi.
Seminer hakkında bilgi veren Zonguldak Barosu Başkanı Av. Türker Kapkaç, "Bugün genel kurulumuz sonrası faaliyetlerimize devam ediyoruz ve bugün hizmet içi eğitim semineri düzenliyoruz. Eğitim seminerimizin konusu tüketici hukuku uygulamaları. Eğitmenimiz Yargıtay 6. daire Üyesi İlhan Kara ve Ankara Barosu üyesi Bilgen Özcan  Seminere konumuz günlük hayatta her zaman karşılaştığımız sorunlarla ilgili uygulamalar.
Bir örnek veriyorum, satış işlemlerinde veya bir işlem yaptırdığımız zaman çoğu yerde bir aksaklık ya da bir istediğimiz şekilde gelmeyen sipariş gibi birçok örneklendirebileceğimiz konularda yaşanılan sorunların çözümü hakkında ve uygulaması hakkında seminerimizi bugün tamamlıyoruz. Verimli bir eğitim semineri odu, hakimlerimiz de seminere katıldı. Bu şekilde eğitim seminerlerinizle kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sonuçta hepimiz tüketiciyiz ve hepimiz bir şekilde sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Valilikte bu konuda biliyorsunuz tüketici hakem heyetleri var onlar belirli bir mevlaya kadar bakabiliyorlar ondan sonraki limit üstü mevlalara ise mahkemeler bakıyor" ifadesini kullandı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi