Seçim sürecinin başlaması ile birlikte milletvekilliği adaylığı bakımından birçok isim telaffuz edilmeye başlandı.

Aralarında çok önemli isimler de bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer gibi…

Bakan Özer'in, Ak Parti Zonguldak birinci sıradan milletvekili adayı olabileceği siyaset kulislerinde konuşuluyor.

Sayın Bakan'ın bundan haberi olmayabilir, bu durum siyaset kamuoyunda bir "temenni" olarak gündeme getirilmiş de olabilir…

Prof.Dr. Mahmut Özer'in, Zonguldak'tan milletvekili adayı olması için bakanlık mevkiinden ayrılması gerekiyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli bakanlıklarından birine atanan Mahmut Özer'in, durup dururken, bakanlığı bırakıp milletvekili adayı olması pek akla yatkın değil…

Bunun tek koşulu olabilir…

Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e " Git, Zonguldak'tan milletvekili adayı ol, seçimi kazan gel " derse, o zaman akar sular durur.

Bakan Özer, milletvekili adayı olur, seçimi kazanır, Ak Parti'ye büyük güç kazandırır, özellikle bu seçimin sonuçlarında etkili olacak " Z " kuşağının oylarının Ak Parti"ye akmasını sağlayabilir.

Sayın Özer, ZBEÜ'nün eski Rektörü olması nedeniyle, gerek mezun olmuş, gerek halen öğrenime devam eden üniversite öğrencilerinden büyük destek göreceği gibi, öğretmenlere sağladığı haklar bakımından eğitim çevrelerinden de büyük destek görebilir.

Kimi çevrelerce, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik eleştiriler olsa bile, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, öğretmenlik mesleğinin saygınlığının en üst düzeyde gerçekleşmesi, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal haklarının genişletilmesi için verdiği büyük mücadele takdirle karşılanıyor.

Kamuoyunda ve eğitim çevrelerinde yakından bilinen tek bir örnek verelim…

Milli Eğitim personeline en yüksek promosyon sağlanması Bakan Özer'in talimatı ile gerçekleşti.

Sözün kısası şudur :

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer'in adı bu memlekette "milletvekili adayı" olması temennisiyle geçiyorsa eğer, Zonguldak'ta üniversite rektörlüğü yaptığı yılları boşa harcamamış demektir.

MHP'nin izdüşümü

Zonguldak'tan "siyaset fotoğrafları" vermeye devam edelim...

Milliyetçi Hareket Partisi Çaycuma, Ereğli ve Alaplı'da güç kazanıyor, diğer ilçe teşkilatlarının da bir an önce bu tempoyu yakalaması bekleniyor.

Şimdi seçim zamanı, "rehavet" zamanı değil…

Çaycuma, MHP siyasetinin en yoğun ve etkili olduğu ilçe…

MHP Çaycuma İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ekibiyle birlikte, her an halkın içinde…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları ve MYK Üyesi Murat Kotra'nın sürekli iletişim ve desteği ile Çaycuma'nın en etkili siyasi aktörlerinden birini oluşturuyor.

Ereğli'de Rahman Demirtürk, MHP'yi en iyi temsil eden ilçe başkanlarından birisi…

İlçe siyasetinde saygın ve etkili bir yere sahip…

Alaplı'da İsmail Öztürk'ü anlatmaya gerek yok…

Daha önceki yazılarımızda da olduğu gibi partili-partisiz herkes tarafından sevilip sayılan, varlığı ile MHP"ye güç katan ve ilk yerel seçimde Alaplı Belediye Başkanı olarak değerlendirilen önemli ve etkili bir siyasetçi…

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin "Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları" ile " Adım Adım Anadolu Köyüm Benim Sohbet Toplantıları" MYK Üyesi Murat Kotra'nın koordinesinde başarıyla gerçekleştirildi, gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Sayın Kotra'nın özellikle son iki yıldır Zonguldak'ta MHP siyasetine yön verişi partiye 2 bin'in üzerinde yeni üye kazandırılmasını sağladı.

Son olarak Çaycuma ve Ereğli'de gerçekleştirilen üye tanıtım toplantısında 500'ü aşkın üye katılımı sağlanması MHP'nin bu yönde sağladığı ilerlemenin somut bir örneği olarak değerlendiriliyor.

*

Seçim süreci hızla ilerliyor…

MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayı belli, kararı net…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık destek veriyor.

Birlikte yapılacak olan milletvekili genel seçiminde Zonguldak bakımından, Cumhur İttifakı " ortak liste " mi belirleyecek, yoksa Ak Parti ve MHP kendi listeleri ile mi seçime katılacak, bu konuda henüz karar verilmiş değil…

Peki, MHP'nin Zonguldak'tan milletvekili çıkarma olasığı neye bağlı…

Kime sorarsanız sorun…

Kendisi için beklentisi olmayanlar dışında bu sorunun yanıtı " Murat Kotra " olacaktır.

Milletvekili olmadığı halde, "Zonguldak Milletvekili" gibi çalışan, ilimizin yaşamsal sorunlarını MHP Genel Merkezi ve TBMM'ye aktaran, bu sorunların çözüm aşamasını bizzat takip eden, ilçelerimizin ve köylerimizin fiziki sorunlarının MHP milletvekilleri ile diyalog halinde kısa sürede çözümünü sağlayan Murat Kotra…

MHP'nin üst düzey bir siyasetçisi olmak sıfatı ile Zonguldak teşkilatlarında herkesten kabul görecek bir siyasetçi olarak da, 2023 Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçiminde MHP'nin gücüne güç katacak bir isim…

Bugüne değil ilimiz için yaptıkları yapacaklarının "teminatı" olabilir.