T.C.Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen,T.C.Köln ve Düsseldorf Başkonsolosları  ile Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğunda Türk sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Avrupa'da yaşayan Türk toplumunun  sorunlarını STK'lar Bakan yardımcısına iletti.

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Mehmet Karakulak Türklerin  başta Emekliliği iptal edilenlerin sorunları olmak üzere  bir çok  sorunların çözümü için yazılı olarak kaleme alındığı Mektubu Bakan yardımcısı, Büyükelçi ve Başkonsoloslara teslim etti. Kısa bir söz hakkı alan başkan Karakulak bu hususta Türkiye’de yapılacak Genel Seçim  öncesi Yurtdışında yaşayan Türk toplumun tedirginliği giderilmesi gerekmektedir,tüm  sorunları sizlere yazılı olarak sunuyoruz ivedilikle çözülmesini istiyoruz dedi.

Bilhassa ikinci adresin bulunduğu yani ikinci ikameti olduğu ülkede de ikamet değişikliği yapılmadan , Nüfus  dairelerinde ve konsolosluklardaki Sistem de düzenleme yapılıp seçimlerde oy kullanma kolaylığı ve imkânı sağlanarak insanların seçimlere katılımı teşvik edilmesi gerekmektedir,zira güncellemeyi ihmal edenler de oluyor ve bir çoğu seçim zamanı bulunduğu yerde seçmen listesinde görünmüyor bundan dolayı seçimlerde oy kullanamıyor. Bakan yardımcısı Sayın Yasin Ekrem Serim Sivil toplum kuruluşlarını dinleyip sorunların çözülmesi için gerekli girişimlerin yapılacağını belirtti.  Toplantı salonunda Bakan yardımcısına ve heyete takdim ettiğimiz mektubun içeriğini sizlerle de paylaşma gereği duyuyoruz.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi