Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak kent merkezinde sağlıksız şartlarda balık satışının yapıldığını ifade etmesinin ardından balıkçı esnafı ayağa kalktı. Topaloğlu’nun açıklamasına tepki gösteren balıkçı Zeki Beybeyoğlu, “Ali beyin kendiside buradan alış veril yapıyor” dedi. 

ORTALIĞI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Yıkılan merkez çarşısı önünde balık satarak geçimini sağlayan balıkçılar, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu’nun sağlıksız şartlarda balık satışının yapıldığına yönelik 
iddialarına yanıt verdi. Balıkçı Zeki Beybeyoğlu, “Öncelikle Belediye başkanı Selim Alan’a teşekkür ediyoruz. Sağ olsun başkanımız burası yıkıldığında bize yer gösterdi. Biz zaten burada kalıcı esnaf değiliz. Bizim arka tarafta giderlerimiz var. Akan su kuyuda birikiyor ve başkanımızın gönderdiği araçla bu sular çekiliyor. Akşamları da itfaiye bu noktayı yıkıyor. Ben bu hijyen olayını anlayamadım. Balık Türkiye’nin her yerinde yıllardır bu şekilde satılıyor. Ben burada bir kasıt arıyorum. Ali beyin de yaptığı açıklamayı kınıyorum. Kendisi de bizim müşterimiz buradan balık alıyor. Ben kendisini şu anda tüketici hakları olarak görmüyorum. Bence ortalığı karıştırmaya çalışan bir insan olarak görüyorum” diye konuştu. 

KENDİSİNE DE AYNI MUAMELEYİ GÖSTERİYORUZ 

Balıkçı Oktay Ertürk’de, “Bizim arka tarafta depomuz var. Bu birikintiler zaten orada toplanıyor. Başkan bey bize araç gönderiyor ve burayı temizletiyor. Biz balığı vatandaşa göstererek satıyoruz. Burada şu anda sağlıksız bir şey yok. Kendisi de buradan gelip balık alıyor. Kendisine de aynı hizmeti muameleyi gösteriyoruz” dedi. 

Balık alan bir müşteride, balık satışı yapılan tezgahları yakın yerde araçlarını park edilmediklerini bu konuda kendilerine müsemma gösterilmesini istedi. 

HABER: AYTAÇ ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi