Geçen hafta sonu Bartın'a giden gazeteci arkadaşlarımdan birisi dönüşte öyle bir anlattı ki, sohbete katılan arkadaşlardan birisi " Kalkın Bartın'a gidiyoruz" dedi.

Kardeş ilimiz Bartın, son 20 yılda 20 kat daha büyüdü, sanayisi, ekonomisi, fiziki yatırımları ve sosyo-kültürel yaşamı ile örnek illerimizden biri haline geldi.

Karadeniz'in kıyıcığında, geçilmez dağları aşa aşa, tünelleri aça aça, devasa viyadükler ve köprülerle uzakları yakın eden trilyonluk fiziki yatırımları ile, OSB üstüne OSB kurulan sanayi yatırımları, 20 yıl öncesinde birkaç fabrikadan ibaret sanayisi yüzlerce fabrikaya ulaşan sınai yatırımları ile, eğitimde, sağlıkta ilçe merkezlerinden köylere uzanan A'dan Z'ye hizmet yatırımları ile çağdaş Türkiye'nin büyük bir hızla gelişen ili Bartın…

Siyasetçilerimiz, bürokratlarımız, STK temsilcilerimiz dahil herkese tavsiye ediyorum…

Amasra Tüneli'ni, Kurucaşile Tünellerini, o devasa viyadükleri gidip bir görün, eğer fırsatınız olmazsa internetten fotoğraflarını görüp, eski fotoğrafları ile bir kıyaslayın…

Bartın'daki müthiş gelişmeyi görebilmek, devletimizin Bartın İli'ne yaptığı yatırımları anlayabilmek için bu bile yeterli olacaktır.

*

Elbette, Bartın ilimizde bu gelişmenin sağlanmasında, Bartın halkının güveni ve teveccühü ile  5 dönemden beri üst üste Bartın Milletvekili seçilen Ak Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç'un büyük emeği ve payı var.

Bu hizmetler kendiliğinden gelmiyor.

Fiziki, sosyal ve ekonomik sorunların Ankara'ya yansıtılması, takip edilmesi ve sonuçlandırılması emek ve yürek gerektiriyor.

Özgül ağırlığı yüksek, sözünün ağırlığı olan siyaset adamı gerektiriyor.

Eğer öyle olmasaydı, Sayın Yılmaz Tunç, Ak Parti'nin "3 dönem" kuralına rağmen üst üste 5 dönem milletvekili olamaz, üstelik Ak Parti'nin en üst kademelerine yükselip, Grup Başkan Vekili görevini üstlenemezdi.

Bunun anlamı şudur…

Halkımız yapılan hizmeti takdir ettiği gibi, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ak Parti Genel Merkezi de bu hizmeti taşıyanları takdir edip, hak edene hakkını teslim ediyor.

*

Muhalefet cenahına bakarsanız, " Ak Parti 20 yılda ne yaptı?" diye soranlar oluyor.

Sırf muhalefet etmek için muhalefet eden ve yapılan hizmetlere şaşı bakanlara göre, Ak Parti 20 yılda hiçbir şey yapmamıştır.

Ancak, Bartın'da son 20 yılda gerçekleşen fiziki ve sosyo-ekonomik yatırımlarla, eğitim, sağlık ve köy hizmetlerine ilişkin yatırımları objektif bakış açısı ile değerlendirenler o büyük değişimin ve kalkınmanın farkına varabiliyor.

Bu hizmetler ve yatırımlar elbette sadece Bartın ilimizle sınırlı değil…

Türkiye genelinde Cumhuriyet tarihimizin en büyük fizik yatırımları, otoyollar, tüneller, viyadükler, köprüler, havalanları, hızlı trenler, şehir hastaneleri, binlerce yeni okul binası ve daha pek çok yatırım ve hizmet atağı…

Son birkaç yıldır Zonguldak'ta da, Karadeniz Sahil Yolu'nun, Batı Karadeniz etabının bir bölümünü oluşturan ve Filyos Projesi için büyük önem taşıyan Zonguldak - Filyos sahil yolunda bir kısmı tamamlanan ve bir kısmı da hızla devam eden yol ve tünel çalışmaları son 50 yıldır ilimize yapılan en büyük fiziki yatırım olarak görülüyor.

Asırlık Filyos Projesi ise " Türkiye Yüzyılı"nın yüz akı bir proje olarak tamamlanmak üzere…

" Ak Parti 20 yılda ne yaptı?" diyenlere kapak olacak, ülkemizin gücüne güç katacak dev bir proje…

Asırlık proje tamamlanmak üzere…

Hayaldi gerçek oluyor…

Muhalefet cenahının fena halde canı sıkılıyor.

Editör: Haber Merkezi