“EREĞLİ’YE HİÇ BİR FAYDALARI YOK. SANDIKTA CEVABIMI VERECEĞİM”
“EREĞLİ DÜŞMANLIĞI VAR”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’ye gelerek parti teşkilatında düzenlediği basın toplantısında kendisine yönelik açıklamaları nedeniyle AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar ve İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’a sert cevap verdi. ‘Kibirden yanlarına yaklaşılmıyor’ diyen Başkan Posbıyık, “Ereğli’ye hiçbir faydaları yok.  Bunlarda resmen Ereğli düşmanlığı var. Sandıkta cevabımı vereceğim” dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; 24 Ekim’de AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında kendisine yönelik sözleri nedeniyle AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar ve İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’a cevap verdi.
Ahbap Derneği’nin Ereğli’ye gönderdiği gıda tırlarını karşılamak için kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Posbıyık, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Milletvekili Uçar ve İlçe Başkanı Bozkurt’a cevap veren Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“EREĞLİ’YE FAYDALARI YOK”
“Yetkin değiller. Üzüldüğüm tek nokta, o kibirli adam benim kitabımı alıyor, sallıyor duruyor. Suratı da asık böyle. Ya ne sallıyorsun kitabı kardeşim. Seçim zamanı vatandaş kitaba da bakar, kitapsıza da bakar, kime oy verecekse ona oy verir. Sen ne yaptın Ereğli’ye?
Bak Zonguldak’ta tüneller, parklar, her şey Hamdi Uçar tarafından yaptırılıyor ama sen Hamdi Uçar’a “Ereğli milletvekili” diyorsun. Onlara ev satın alıyorsunuz buradan. Bir furya var ondan memnunum, eski ve şimdiki milletvekilleri Ereğli’ye yatırım yapıyorlar ama devlet yatırımı değil. Kendileri ev alıyorlar. “Ereğli milletvekiliyim” diyebilmek için, buradan seçilebilmek için Allah razı olsun ev alıyorlar. “Milletvekiliyim, Ereğli’de oturuyorum, ikamet ediyorum” demek için kaç tane ev aldılar, bir o faydaları var, Ereğli’ye başka faydaları yok. Benim yaptıklarım, her şeyim meydanda. Bir pandemi dönemi geçirilmiş, enflasyon bu noktaya gelmiş, vatandaşların çoğu su paralarını yatıramıyor. Su parasını yatıramayan vatandaşlarımın neden yatıramadığını biz biliyoruz. Boğazını sıkacak değiliz, çünkü geçim standartları düşmüş vaziyette.
-7 AY DAHA KONUŞACAKLAR-
Ereğli’de açlık sınırının üzerinde bir tek maaş veren Kdz. Ereğli Belediyesi. Bizim gayretle yapmadığımız iş kalmadı. Tabii ki bu enflasyonda bazı işler olmayabilir. Benzin, mazot, elektrik bizim en büyük giderimiz. Bu sahilin aydınlatmasını bile devlet bize ödetiyor. 

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi