Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) kadroları için Bin 250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için süreç başladı. Adaylar online olarak ve ardından şahsen nihai başvuru yapacaklar. 


Bekçi olmak için adayların T.C. vatandaşı olması, askerliğini yapmış olması, en az lise mezunu olması, 31 yaşından gün almamış olması, başvuru yapılacak ilde 1 yıldır ikamet ediyor olması ve aşağıdaki kılavuzda yer alan diğer hususlara haiz olması gerekiyor.
Bekçilik online başvuru: Adaylar 3 Şubat’a kadar aşağıdaki başvuru ekranı üzerinden gerekli başvurularını aşamaları takip ederek online olarak yapmaları gerekiyor. Ödeme işleminden sonra adaylar online başvuru iş ve işlemlerini başlatabilecekler.
Bekçilik sınav başvuru ücreti ödeme: Bekçilik sınav ücreti olan 680 TL’nin 3 Şubat 2023 saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılması gerekiyor. Adaylar ödemelerde kendi ad ve T.C. bilgileri ile sınav ücretini yatırmaları gerekiyor. Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacak.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi