Vali Tutulmaz; ”Toplumumuzun en önemli unsurlarından birisi de  aile, ailelerimizin bilinçli olması toplumumuzun bilinçli olması demektir." dedi.


Zonguldak merkez ve köylerdeki muhtarlar için düzenlenen “Aile Okulu” projesi eğitimlerinin ilk gün programının açılışına Vali Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Alfoğan, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, köy ve mahalle muhtarları katıldı. 

MUHTARLAR AİLE OKULUNDA..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinasyonunda halk eğitimi merkezlerince açılan kurslarla yürütülen “Aile Okulu” projesi, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile “Aile Okulu” projesinin hedef kitlesinin kapsamı genişletilerek köy ve mahalle muhtarlarını da  kapsayacak şekilde uygulanmasına başlanıldı.


Muhtarlar için başlatılan aile okulu projesi eğitimlerinin ilk gün programının açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; ”Toplumumuzun en önemli unsurlarından birisi de  aile, ailelerimizin bilinçli olması toplumumuzun bilinçli olması demektir. Muhtarlarımız bulundukları yerlerde hem idareci, hem yönetici konumundalar. Aile Okulu projesinde verilen eğitim başlıkları hepsi çok önemli. Her yaşta öğrenmeye ihtiyacımız var. Öğrenme hayat boyu devam ediyor. İçişleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın protokolü kapsamında muhtarlarımız Aile Okulu eğitimlerini tamamlayacaklar. Eğitimin hepimiz için, ailelerimiz, muhtarlarımız için verimli olacağını umuyor başarılar diliyorum. “ dedi. 


İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'da, “Aile Okulu projesi kapsamında eğitici eğitimi almış öğretmenlerimizin görev alması ile  şu ana kadar 1100 öğretmenimizi  eğittik. Bu kapsamda açılan kurslarda 8689 ailemize eğitim verdik. Proje kapsamında muhtarlarımızla da buluşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Aile Okulu projesi; güçlü aile, güçlü çocuklar, güçlü toplumun oluşması ve eğitimin kalitesinin artırılması yolunda önemli katkılar sunmaktadır. Ailelerimizi ne kadar güçlü kılabilirsek eğitim sisteminin içinde olan çocuklarımız da o kadar desteklemiş olacağız. Eğitim okul ve aile ile birlikte yürütülen bir süreç.
 Eğitim öğretim süreçlerinde, aile okulu projesinin uygulanmasında  işbirliği içerisinde olduğumuz bizlere her zaman destek olan köy ve mahalle muhtarlarımıza, eğitim öğretiminin bütün boyutlarında bizlere destek olan Sayın Valimiz Mustafa  Tutulmaz'a teşekkür ediyorum. dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi